Höga berg och djupa dalar

Vi har varit i Hälsingland idag. Det är lustigt att såväl natur som sätt att bygga hus helt plötsligt kan förändras bara för att man åker över en länsgräns. Det blir väldigt tydligt när man åker in i Hälsingland och direkt hamnar i ett fantastiskt öppet landskap, vackra stora hälsingehus, blånande skogklädda berg, helt fantastiskt. Vi hade ju i uppdrag att åka och hämta sonens Blocket-inköp, Svarven med stort S. Säljaren bodde i Hassela så vi fick en vacker biltur dit. Han bodde högt upp och med en helt sagolik utsikt från tomten. Det var en mysig, pratsam farbror som kallade sig själv för pysselgubbe. Nu behövde han rensa lite i sin verkstad och hade alltså bestämt att svarven skulle bort. Sonen var den förste som ringde så han fick ta den, men han var lite chockad att det var så många som ringde och ville köpa den. Sonen menade att han förstod inte värdet på maskinen, han hade kunnat sälja den för många fler tusenlappar.

Pysselgubben hade förberett lyftet av svarven till släpvagnen så det gick fort och behändigt. Egen traktor naturligtvis för det måste ju en pysselgubbe ha. När vi sedan kom tillbaka hit så fick vi lämna svarven hos en av våra bondegrannar. Det krävdes ju traktor även för att lyfta av maskinen. Nu väntar vi bara på att sonen ska bli helt bra i ryggen så han kan komma och hämta svarven, och naturligtvis hälsa på med hela familjen.

Så nu har jag kört släpvagn för första gången i mitt liv och det gick ju faktiskt bra. Man lär så länge man lever. Nu behöver jag inte vara rädd för att göra det för nu vet jag att jag kan.

Vi hann bara hem så var vi bjudna på kaffe och här är det ju så att är det någon som bjuder på kaffe så är man helt plötsligt nio stycken runt kaffebordet. Mysigt och trevligt. När vi kom hem skyndade jag mig att gjuta en rund trampsten, en ormbunkstrampsten och ytterligare en bit kant med vit sten längs muren. De säger ju att det ska bli regn imorgon igen så det blev en kort sommar, en dag.

 

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>