Inte nu igen

Det blåser, har ni hört det förut? Nu har det dessutom kommit en liten åsk-och regnskur. Vi som får världens bästa främmande imorgon………..då ska det ju vara vackert väder så vi kan bada och fara på utflykter. Jag känner mig som en engelsman, pratar och tänker väder hela tiden. När jag tittar ut genom fönstret så ser jag en strimma blå himmel på andra sidan sjön. -Snälla, kom hit, fort.

Vad ska vi nu hitta på med våra gäster? Allt är så mycket enklare när solen skiner. Jag vet att de vill ut och fiska, men hur kul är det om det blåser och regnar. I natt kunde jag inte sova så klockan 04.30 steg jag upp, fikade, läste tidningen på datorn och sedan…..ja, vad kan man göra så tidigt utan att störa någon. Så kom jag på det; jag kan ju gå ut och lägga mosaiken som jag planerat. Ja, så bra. Alltså ut mot sjösidan med mosaik och avbitare i handen. Men så kallt! Är detta verkligen en sommarnatt? Det var bara att gå in igen och lägga sig framför TVn.

Som tur var det Alan Titmarsh som höll på att designa en japansk trädgård. Den lilla engelska radhustomt där de lyckades klämma in plantlådor, trädäck, loungedel och massor med växter. Vad är det för sak att fylla en frimärkestor trädgård? Men roligt att se var det och efteråt somnade jag så gott under filten.

Kan jag inte sova i natt heller så får det bli TV-tittande istället för läsning. Nu ser jag att vinden verkar mojna något, vågorna ser inte längre vredgade ut utan kommer mer rullande som stora dyningar. Vore vi utomlands så skulle man gärna hoppa i och bada men för närvarande håller sig temperaturen kring ca 15 grader så det får vara för min del. Må så gott alla ni som har semester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>