Funderar

Jag åkte till hårfrissan idag. Ett spännande besök med mycket att prata om. Frissan är från Ukraina men har bott i Sverige ett antal år och är gift med en svensk. Men nu har ytterligare en ukrainsk kvinna kommit och delar lokal med frissan. Den kvinnan har flytt från kriget i Ukraina och försöker nu försörja sig genom att utföra pedikyr och manikyr samtidigt som hon går på SFI. Bra gjort tycker jag som alltså ska gå och få fotvård för första gången i mitt liv på torsdag. Inga maskiner har hon utan det är enbart hantverk, längtar, det blir nog skönt.

När jag åkte till frissan så åker jag förbi ett hus som nyligen övertagits av ett ungt par. Vi har sett dem byta fönster, hjälpas åt och gräva rabatter och det är alltid så roligt att se dem. Det händer så mycket när unga människor tar över gamla hus. Idag höll den unga kvinnan på att måla en gammal kökssoffa och jag suckade lite för mig själv -så duktiga de är, unga och energiska.

Sedan åkte jag hem och hjälpte Livskamraten att fästa ett par brädor under taksprånget på förrådet. Det är med andan i halsen för man har inte stor yta att stå på och förra veckan när vi skulle göra jobbet så fick vi sluta för Livskamraten rullade iväg nerför slänten. Nu hade vi förberett oss lite bättre så nu gick det bra. Sedan bar jag upp 7 sandsäckar från källaren till parkeringen och krattade ut sanden där. På tillbakavägen till källaren så bar jag ned murblock från altanen till källaren för att kunna börja förbereda för att bygga upp pumprummet. Jag passade också på att ta ner vildmarkspanelen från förrådet och ner i källaren. Där blev de alldeles utmärkta som arbetsbord på den yta jag tidigare förberett med sandat golv och träbockar som ben. Inte nog med det,  när jag ändå var i källaren så passade jag på och tömde ut några sandsäckar för att förbereda en stadig yta dit vi ska flytta varmvattenberedaren. Däremellan så kapade jag tjocka grenar som kommit till när vi rensat sly. Krokiga, eländiga grenar som vände och vred på sig under sågbladet så jag fick en ordentlig smäll på ena pekfingret.
IMG_20170815_144458Titta bara på mitt tjocka pekfinger, nu är det alldeles blått. Så har jag vattnat blommor och efter det så kände jag bara att nej, nu gör jag inte mer idag. Jag glömde förstås att skriva att innan jag åkte till frissan så städade jag sovrummet och renbäddade. Nu är jag slut. Varför har jag gjort så mycket idag? Är jag inte en glad pensionär som ska ta det lugnt? Jo, det ska jag men jag tror att det är fredagens kräftskiva som spökar – jag vill ha det fint då. Suck, att man aldrig lär sig. Ingen kommer att bry sig om hur vi har det så länge det finns gott om mat och dricka och alla är glada.

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jojo…och nu citerar jag dig: ”Det händer så mycket när unga människor tar över gamla hus. Idag höll den unga kvinnan på att måla en gammal kökssoffa och jag suckade lite för mig själv -så duktiga de är, unga och energiska.” Slutcitat Men du, vad pysslar du/ni med då…jisses 😀 Lät intressant det där med fotvården, undrar hur dom gör.

  2. Helena Nilsson Springare

    Haha.. jag tänkte exakt samma som Maria 😀
    Du får ju mer gjort på en dag än vad jag får på en vecka!

    Men fy vad otur att du gjorde illa dig. Det gör så ont att göra illa fingrar och tår.. kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, ni har rätt, men jag kände mig faktiskt lite avundsjuk när jag såg hur de jobbade för att skapa sitt drömhem…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.