Grannsamverkan

I kväll blir det möte på Maj Skansen. Det handlar om att vi ska påbörja grannsamverkan och det är ju bra. Nog för att vi redan har grannsamverkan, vi är så få som bor här vid änden av sjön att vi håller koll på varandra(s) ägor. Men visst är det bra att det blir formaliserat. Polisen ska delta så det blir ett ordentligt möte.

Vad mer? Vi har varit och slängt massor av skräp, underbart skönt. Men när vi kom tillbaka så upptäckte jag att det fanns mer kvar, kvarglömt utanför källardörren. Nåja, det blir nog fler vändor till återvinningen. Vi har också fått hämta vår SAAB, härligt men dyrt! Beskedet från verkstaden var att ”om något mer händer den här bilen så är det ingen mening att försöka reparera”. Bäst att börja bevaka bilmarknaden då.

Imorgon blir vi ett sällskap på 14 personer som ska till Bergfjärden och äta fin middag. Ser fram emot det. Vi har också idag fått en inbjudan till surströmming i Lars-Olofs ladugård. Hela byn Gästa är inbjuden så det ska bli roligt att få lära känna dem som bor inne i själva byn också. Det är väldigt så mycket fester det blir så här i början av hösten. Det är väl också Lysnatta här vid Öjen på lördag, ska vi orka det? Fest två dagar efter varandra?

Det är förstås roligare att bli trött av att vara på fest än att rensa skräp i källaren. Det verkar aldrig ta slut…….Idag hittade jag en ny liten sak att spara i mitt ”museum”,
IMG_20170824_133909 cykelreparationskit

Jag har kommit på mig med att inte stå kvar i badrummet och borsta mina tänder, har faktiskt inte tänkt på det förrän Livskamraten frågade varför jag alltid står och borstar mina tänder framför ytterdörren (som är av glas). Detta är vad jag står och begrundar.
IMG_20170718_181637innergården i halvmörker

2 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Ja nog brukar det ta på ordentligt att vara på festligheter nu för tiden.. Det tar ett par dagar att skrapa ihop sig efter en kväll på stan och sist så drack jag ”bara” tre öl på en hel kväll och jag mådde verkligen pyton dagen efter och var trött i tre dagar haha..

  Nog lockar soffan oftast lite mer i höst :-D

  PS: Vad fint ni har det där borta!!

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Ja, man blir slut av festerna men roligt är det :) Fint att du tycker att vi har det fint. Vi trivs så bra! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>