Återigen dagen efter

Först lite om mötet om Grannsamverkan, väldigt bra, informativt möte av kvarterspolisen i Kvissleby och en annan överordnad polis samt representant för Byavakten Njurunda. Vi fick skyltar att sätta upp som visar att vi har Grannsamverkan här och vi utsåg två kontaktpersoner bland oss. Kontaktpersonerna ingår i en sms-kedja och redan under gårdagen så hade de fått information om pågående inbrott i Nolby kl 13.00. Byavakterna gör ett fantastiskt frivilligt arbete då de åker runt i sin bil och håller ögonen öppna. Från början körde de bara på nätterna men nu har de börjat köra runt även på dagarna. De samarbetar med polisen och kan på det sättet bland annat rapportera om ”kända ”brottsliga” personer och var de håller till. Inte minst är det vid nytta vid droglangning. Sorgligt bara att det ska behövas. Vi brukar förstås skoja och säga att vi har alltid haft bevakning av vårt område, nämligen Stina. Hon ser och håller koll. Vi skojar om det, men det är faktiskt värdefullt. Dessutom är hon sådan att behöver någon hjälp med passning av djur eller hämtning någonstans, så finns Stina. Underbar människa.

Igår var vi i alla fall ute och åt på Bergafjärdens Restaurang på campingen. När vi, 14 stycken glada pensionärer, kom in så hörde vi en yngre person säga -nu kommer det verkliga gänget – och tänk, så är det. Om de bara visste hur roligt vi har det vid våra träffar så skulle de häpna. Maten var jättegod och servicen perfekt. Jag åt grillad halloumi  med ett underbart bröd, Pretzel tror jag det hette, tillsammans med grillad paprika, aioli och underbara pommes frites, smaskens.
IMG_20170825_184130

Mmmm, så gott.

Vi tog ingen efterrätt och inget kaffe för sedan åkte vi vidare till en av stugorna vid Öjen. Den byggdes av föräldrarna till en av oss, ni vet en sådan där gammal underbar byggnad alldeles nere vid vattnet, som man inte får bygga idag. Där trängde vi ihop oss, hade jättemysigt, glada samtal, mycket gott att smaska på, vacker utsikt över sjön från ett lite annorlunda perspektiv än vi har från SpanskaVillan. Glada var vi när vi gick hem. Tänk så bra vi har det, vi som trivs ihop i Gästa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>