Söndag eftermiddag

Veckan går mot sitt slut och det känns just nu som att det gör jag också. Livskamraten har varit så duktig hela veckan och grävt i brunnen och då är jag ju också på plats. Idag har det varit så vackert väder så vi har försökt att sitta ute mellan varven. Nu har vi kastat, om inte handsken, så i alla fall arbetskläderna i tvättmaskinen, så nu är det helg. Jag har hållit på och reglat upp en av väggarna i det s.k pumprummet och det är fantastiskt så ljust det blir när det kommer vitt på väggen.
IMG_20170827_114637

Återigen en ny arbetsuppgift har jag lärt mig nu; att regla med stålreglar. När jag klippte regeln så valde jag den röda, fina plåtsaxen från förrådet och när det gick trögt för mig så kallade jag förstås på Lk.
-Men du använder ju vänster plåtsax, du ska ha en höger, alltså den gröna.
OK, jag gick tillbaka med den röda och tog den gröna istället och Lk visade hur man bäst håller regeln när man klipper. -Så ska du använda vänster plåtsaxen, sade LK. -Var är den? -Den har jag gått tillbaka till förrådet med, du sade ju att det var för vänsterhänta.

Ni skulle sett Livskamratens min -Men du är likadan som din pappa, man använder olika saxar beroende på om man klipper från vänster eller höger. Din pappa hade bara den gamla sorten, höger, så jag köpte en vänster åt honom, men den lämnade han tillbaka för den kunde han inte använda.

Jag fattade ingenting, hur klipper man från höger och hur klipper man från vänster. När Lk klättrat ner i brunnen igen så använde jag den röda, vänster, och med lite möda så gick det bra. Jag har läst på på om att isolera i källare och har mätt fuktigheten i väggarna och vi har inte en ”blöt” källare, bara ca 17% fukt och det får man vara jättenöjd med. Men inga organiska material kommer jag att använda utan det är stålreglar och frigolitskivor som gäller. Vad som sedan ska vara utanpå frigolitskivorna, för att skydda dem, får bli en senare fråga.

Nu är jag i alla fall less på jobba som byggare, nu längtar jag efter att vara ledig. Så imorgon åker vi hem några dagar, sedan åker vi tillbaka hit till surströmmingsfesten och därefter åker vi till Österlen, till goda vänner. Jag längtar efter att få känna mig ledig och längtar så efter att träffa våra kompisar. Så skönt ska det bli!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>