Vant mig

Jepp, så är det, jag har vant mig vid att ha semester. Både Livskamraten och jag har slappat dessa två dagar efter att vi kom hem. Visst har vi pysslat lite grand, men mesta tiden har vi ägnat åt att fundera och slappa. Så mycket kan jag säga som att vi nu tagit beslut om vilket av våra hus vi ska sälja till våren. Äntligen, det känns så skönt att vi fattat ett beslut. Nu är det bara att agera i enlighet med beslutet.

IMG_20170911_112045

Här har vi lite lokala godsaker, vindruvor, päron och tomater från Österlen och chili från Gästa. Även det vita vinet och sherryn är lokalproducerat här i Gästa. Kul va? Ändå saknas våra egna tomater och gurkor som jag inte hade plockat in när jag tog bilden.

Idag har jag tagit reda på frön från de österlenska tomaterna, Gardener´s delight, liksom från sorten Romantica. Det får bli till nästa års tomatskörd, underbart goda tomater båda två. Vidare har jag tagit min Ryska taklök och delat den; en kruka till grannen, fyra krukor till mig. Även höstanemoner medtagna från Österlen har planterats, hoppas, hoppas, hoppas liksom vacker begonia. Hoppas på att de blommar fint nästa år.

IMG_20170911_111821

Jag hade bestämt mig för att inte köpa något ”återvunnet” från Österlen, men denna röda kruka kunde jag bara inte motstå. Den bara stod där i hyllan och vinkade lite diskret åt mig -köp mig, snälla – och vem är jag att inte reagera på det? Jag köpte den bara för den vackra färgen, den går inte att använda då det finns en spricka i den, men det räcker så bra med att den bara står där.

Idag har jag sytt färdigt mina nya köksgardiner. Jag måste ha gjort något fel när jag klippte till tyget för en längd var mycket längre än den andra. Men se, det gjorde ingenting, för nu har jag sytt en löpare av den lilla tygbiten. -en får inte vara dum……..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>