Tankar på morgonkvisten

Det snöar idag. Behövs det verkligen?

Till mina morgonrutiner hör att läsa VK, då även dödsannonserna. I morse började jag tänka på när min svåger gick bort, 42 år gammal, 1988. Jag följde med min syster till begravningsbyrån och när hon skulle välja symbol till dödsannonsen så ville hon ha ett hjärta. Det fanns inte att välja överhuvudtaget för det var ingen symbol man ”fick” ha till annonserna. Men syrran visste verkligen vad hon ville ha och gav sig inte. Det slutade med att hon fick rita ett eget hjärta och det fungerade bra.

När jag tittade på annonserna idag så kunde jag konstatera att några sådana förbud mot vad som får finnas i annonserna uppenbarligen inte finns. Idag är det fritt val. Idag dök tanken upp – vad skulle jag vilja ha för symbol i min annons. Ja, det kan man fråga sig. En bok, en stickning, ett gråtande hjärta, kanske en liten oansenlig Linnea, en symbol för släktforskningen…………… vad?!

Vem är jag? Vilken symbol visar något av vem jag är? Jag har alltid skrivit och noterat, kanske en symbol för detta? Genast dök tanken upp på en laptop upp, nej absolut inte, kanske en bläckpenna? Inte för att jag skrivit med en sådan, inte sedan någon gång i småskolan när vi skulle träna att skriva snyggt.

Så skönt det skulle vara om jag var en sådan person att man genast tänkte ”men hon måste ha en …….. i sin annons”. Men jag är lite för lös i kanten för det. Kanske några blommor för att symbolisera mitt trädgårdsintresse? Kanske bäst att jag designar min egen annons, komplett med dikt? Allt för att underlätta för min familj. Kanske en hammare…..en skruvdragare med blommor på?

Nej, detta var svårt. Får koncentrera mig på vad jag ska göra idag – städa i Salen och åka in på biblioteket.

I natt läste jag ut boken Mischling (tyska ”blandras”, plural Mischlinge) betecknade inom nazistisk rasteori och raslagstiftning en individ av delvis judisk härstamning. Mischling har i princip samma ursprung som beteckningen mestis. Enligt nazistisk rasideologi skulle Mischlinge jämställas med judar./ wikipedia.

Läs den.

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Jag läste just ut Moa Herngrens bok ”tjockdrottningen” som handlar om en dokusåpa typ biggest looser.
    Mycket träffsäker bok om vår tid där ALLT ska upp till allmän beskådan på nätet och i rutan!
    Den kan jag verkligen rekommendera. Kram från Gällivare
    🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.