Inga tankar alls…

Så är det, idag har jag inga tankar om något som helst. Punkt slut. Livskamraten 70 år, innebär det att vi börjar bli gamla?

Släktträff i mitten av juni, jättekul, ser fram emot det. Men varför är det bara 2 av mammas syskon som kan vara med, börjar vi bli gamla?

Student snart för tredje barnbarnet, börjar vi bli gamla?

Några tankar har jag uppenbarligen, men de verkar handla om ålder. Vad är ålder egentligen? Tidigare gav man ofta 50-åringar en kristallskål, en käpp ibland. Behövdes det? eller gav man det av gammal hävd? Nu vill man inte ha vare sig kristallskål eller käpp fast man fyller 70.

Vi har köpt husbil. Ska hämta den på fredag. Varför det? har vi tänkt ränna runt i Europa och se ”allt”? Nej, vi vill ha den för att kunna åka tillbaka till våra släktingar och stanna ett par dagar utan att vara inneboende och beroende av andra. Vi kanske kommer att åka några mil ibland och ställa upp den vid ett annat ställe bara för att komma hemifrån. Vi vill ha frihet..

Frihet att göra vad vi vill utan att det ska passa andra. Åh, så skönt att skriva det, vi vill leva våra egna liv utan att behöva anpassa oss till andra. Jag skulle kunna skriva det en gång till bara ”därför att”.

Detta skriver jag, jag som så gärna vill följa med på ridning, se på innebandy, besöka förskolan, kort sagt vara med i min familjs liv. Ja, så är det. Vi vill ha ett eget liv, men vi vill också delta i våra barns familjers liv, på våra egna premisser. Så är det.

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Grattis till LK och även till husbilen. Det låter både mysigt och klokt att använda den så som du beskriver :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>