Vårt Sverige

Vårt Sverige är förunderligt. Här finns fortfarande delar där landsbygden lever, tack och lov för det. Här finns samhällen där människor månar om varandra. Vi har en sjukvård där vi fortfarande kan få hjälp när vi behöver. Vi behöver inte känna oss rädda när vi ser poliser i vår närhet. Vi kan lämna våra barn på förskolan/skolan och veta att de är trygga. Vi har rätten att vistas överallt i vår närmiljö så länge vi gör det på ett klokt sätt.

Men visst händer det saker, ofattbara saker som drabbat barn i skola och förskola, våld som finns i vår närhet, exempel på sjukvård / åldringsvård som havererat. Vad ska vi göra åt det? Vi ska använda vårt sunda förnuft, vår medmänsklighet och hjälpas åt att förändra det som är fel. Inte genom hat, inte genom rasism, inte genom att agera som vi vore en obildad pöbel, kort och gott, vara de människor vi innerst inne önskar vara.

Ja, det var dagens ord. För övrigt har vi börjat fira dagen genom att fylla mer sand på golvet i förrådet, kapa lite gammalt virke så vi kan elda upp det och sist men inte minst, satt upp fönsterluckor på ett fönster.
Fönster1Före

FönsterEfter, tycker att det blev mycket bättre

Nu är vi nöjda med dagens arbete och ska umgås och koppla av resten av dagen. Önskar er en trevlig dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>