Midsommardag och POSTNORD

Så var midsommarafton över. Regn och blåst på förmiddagen, blåst på eftermiddagen och kvällen. Vi dukade inomhus för säkerhets skull.
midsommarafton 2018

Nio personer blev vi och kvällen slutade ganska tidigt. Från 15.00 till 21.30. Jag tror att vi var nöjda allihop. Mycket mat blev det som alltid när man har knytkalas med detta gänget. Vi hade silltårta, sill och potatis samt lite olika knäckebröd. Sedan tillkom rökt öring och Västerbottenspaj, gravad lax, flädersill, ostar och slutligen en supergod äppelpaj. Efter att ha klarat av disken i morse så lade jag mig på soffan och läste. Just nu läser jag Jo Nesbös Törst och jag upplever den så obehaglig att jag inte vill läsa den när jag gått och lagt mig.

Nu ska jag notera mina kontakter med Postnord om min baddräkt.

21/5 – 28/5 paketet skickas gratis från Kina till Sverige
10/6 jag efterlyser  paketet
13/6 får svaret att det fattas  uppgifter, oklart vad för mig
14/6 Postnord svarar att de ska avisera paketet till mig, jag ska bara vänta
18/6 Postnord behöver uppgifter om vikt, värde, innehåll för att kunna skicka paketet
18/6 jag lämnar de uppgifterna till Postnord
20/6 jag frågar efter paketet igen och får beskedet att jag måste betala drygt 88 kr i tull, jag betalar omgående via Swish och meddelar för säkerhets skull Postnord att jag har betalat och att jag nu ser fram emot att få min baddräkt
20/6 får beskedet att jag får vänta

Det har alltså gått en månad sedan jag beställde paketet. Drygt 3 veckor sedan det kom till Sverige. Drygt 18 dagar sedan jag fick besked om vilka uppgifter som saknades och detta först efter att jag efterlyst paketet. Är det rimligt? Hur ser deras rutiner ut egentligen?

Direkt när ett paket ankommer till deras förvar så borde de skicka ut en begäran om de uppgifter som saknades. Hur länge hade det dröjt innan jag fått besked om att något saknades om jag inte frågat?Personalen var dock snälla och vänliga, precis som de ska vara, men rutiner saknas uppenbarligen

Postverket, snälla kom tillbaka!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.