Valet närmar sig

Snälla, snälla människor omkring mig. Rösta inte på SD. Visst låter en del saker som de säger riktiga och är sådant som vi kanske tänker tyst för oss själva ibland. MEN glöm inte deras bakgrund; se på alla kriminella personer som finns/funnits i deras högsta topp. Visst finns det rejäla människor som tror på deras budskap och som menar väl…… men se till bakgrunden, till historien.

De använder våra demokratiska regler för att hävda sin rätt att göra sig hörda, att demonstrera. Tror ni att vi kommer att ha samma rättigheter om de kommer till makten?

Knappast!

Tror alla svenskar att bara för att vi är infödda svenskar så kommer vi att ha samma rättigheter som nu? Ha, se bara hur det gick under nazi-tiden för människor i de länder som hamnade under nazisternas styre: koncentrationsläger, elände, elände.

Vad är det som säger att det blir annorlunda nu?

När man ser bilder från marscherande människor under diverse paroller, NMR etc,  så känner jag med ryggmärgen att jag skulle aldrig låta dessa människor styra min vardag.

Snälla, alla kloka, förnuftiga människor i Sveriges avlånga land, alla med rösträtt – se till att vi inte upprepar historiska misstag. Säg nej till fascism, rasism, till att låta någon människa tro att h*n är mera värd än någon annan. Låt förnuftet segra i september-

6 kommentarer

  1. Olle

    Denna ”SD-drake” har tyvärr politikerna själv skapat och fortsätter elda på. Detta är ett missnöjesparti för människor som tröttnat på att bli pissade på av etablissemanget. Folk genomskådar politikernas lögner ,tex att S skapat så många jobb,dessa jobb kommer från en sällan skådad högkonjunktur och har inget med S politik att göra. Finns inget parti som idag vågar tala om vad tex invandringen kostar per år, då ljuger de hellre och påstår att vi tjänar på detta. (Obs, jag har inget emot invandring). Partierna säger sig vilja ge pensionärer mer men tar lika mycket i andra änden.Och tyvärr kommer nog SD att få många mer röster än väljarbarometrarna säger idag,det brukar vara så med ytterlighetspartier.

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag hoppas att vi har mer förstånd än att rösta på SD. Tomma tunnor skramlar mest.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Och jag tänker vad bra det hade varit om ALLA som får rösta, först måste genomgå en test, som bevisar att dom har något mellan öronen och att dom VET, vad dom olika partierna verkligen står för. Många skulle nog sållas bort, och dom flesta av dom, skulle vara dom som skriver med stora bokstäver och spyr ut sina svordomar, så fort nån säger emot. Men dom kommer sällan med vettiga motargument. Tror att det har med intelligens att göra… //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.