Slut på veckan

I eftermiddag har vi haft över 30 grader i uterummet.Så här långt har rummet överträffat alla våra förväntningar på en förlängd utesäsong. Pelargonerna blommar som aldrig förr av de svala nätterna och värmen på dagen. Jag håller på och förbereder alla blommor för deras vinterförvaring. De som ska tillbringa vintern inomhus har fått små pinnar mot ohyra plus rejäl dusch innan de fick komma in. Övriga står kvar i uterummet och väntar på att få flytta ner i källaren. Det planerade blom- och reningsrummet är inte färdigt ännu, men jag har köpt en blomlampa och kommer att ställa ned dem ändå.

Idag skulle jag hjälpa Livskamraten att sätta upp plåt runt skorstenen. Tror ni inte att han ramlade när han skulle ner från det övre taket. Inget högt fall, men ändå. Både han och jag blev alldeles chockade så plåtarbetet avslutades tvärt. Istället tog vi varsin gin&tonic och satte oss i solen. Lite senare hämtade vi ost och kex och tog ytterligare en G&T (ja, det var gott med ost och kex till).

Så ringde en av grannarna och bjöd över oss på kaffe och då kändes det lite märkligt att gå dit efter att ha druckit två drinkar… men det klarade vi galant. Mycket gott fikabröd fanns det och jag som hade bakat en äppelkaka för att vi skulle ha något gott. Nåja, den finns ju kvar i morgon.

Nu ska jag tillbringa kvällen med att släktforska åt grannarna. Han har en känd (ökänd) släkting som han är lite småstolt över, men jag har inte lyckats hitta kopplingen mellan den personen och hans släkt ännu. Jag kämpar och försöker hitta den. Det blir ju pinsamt om kopplingen inte finns så han blir besviken…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.