Grått och regnigt

Idag är det grått och eländigt. När jag var ute i morse och hämtade mina fyra dagliga vedsäckar så regnade det inte, men jag blev blöt ändå. Senare under dagen har det regna så vi har inte gjort någonting idag, absolut ingenting, ganska skönt egentligen.

Man ska väl försöka se det ljusa i allt så jag får väl glädja mig åt att regnet höjer grundvattennivån vilket är bra för brunnen. Hurra, varje moln har sin silverkant……..

Livskamraten har redan gått och lagt sig, han känner av nacke och rygg i detta fuktiga väder. Själv har jag suttit uppe och släktforskat. Jag har fått igen suget att forska, men jag gör det ju inte på min egen släkt utan på en av grannarnas. Han har bett mig försöka ta reda på så mycket som möjligt. Tyvärr har jag ju redan kunnat konstatera att den beryktade person de alltid trott hörde till släkten, inte gör det, vilket var en besvikelse tydligen. Nu vill han att jag ska hitta kopplingen till vallonerna. Det är inte lätt. Så långt tillbaka har jag aldrig forskat, som regel börjar kyrkböckerna i början av 1700-talet. Men jag får väl läsa på och se var jag kan hitta mer information. Det får bli under de långa, kalla vinterdagarna.

Nu avslutas lördagen, ganska tidigt, men jag vill inte sitta uppe ensam längre.

Sköt om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.