En kamp om liv eller död…..

En kamp om liv eller död….. eller kanske om ost och bröd. Så blir det när man upptäcker att det finns en mus i källaren. Tanken var att musen skulle gå in i den nyinköpta musfångarburen, äta upp osten och brödet (inget vin dock) och sedan upptäcka att den var fångad. Livskamraten skulle då gå ned i källaren, ta med sig den mätta och belåtna musen ut och låta den flytta tillbaka ut i det fria. Vi höll på i tre dagar, fyllde på nytt bröd, ny ost, gick ned och kunde konstatera att musen ätit upp allt men buren hade inte slagit igen.

Skam den som ger sig, vi blev tvungna att köpa 2 råttfällor av den vanliga sorten. Livskamraten agnade alla tre fällorna och igår kväll gick han ned och kollade läget. Då hittade han musen bredvid en av den gammaldags sorten fälla, tydligen hade den fått ett slag i huvudet för den satt alldeles stilla och såg helt omtöcknad ut. Lk blev tvungen att slå ihjäl den, tyvärr, för den såg alldeles för skadad ut för att klara sig ute i det fria. Han lät de andra fällorna stå kvar och i morse kunde vi konstatera att den lilla musen tydligen hade kompisar med sig för nu var all mat borta. Kan man reklamera råttfällor?

I fredags var vi på jättetrevlig å-rensarfest så lördagen tillbringades i lugn och stillhet. Mot kvällssidan plockade jag fram lite julsaker och började bygga det nya huset åt min lille tomtenisse. Han ska nu få bo i ett litet ”växthus” över julen.
tomtenisseTänk att det är så roligt att pyssla.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.