Hamnat i tidsnöd

Nu har jag hamnat i tidsnöd igen. Eller egentligen inte, kvällarna är lugna och sköna så jag borde kunna göra lite mer mot kvällssidan. Det är det lilla ”Broken-pot”-bygget åt älvorna som ligger i bakhuvudet och älvorna tycker definitivt att det är dags att jag åstadkommer något åt dem. Jag vet vad jag ska göra men tröttheten fäller mig alltid innan jag börjar göra något.

Igår planterade jag fler jordgubbar i vår terrasserade slänt. Det börjar se riktigt prydligt ut och jag längtar till dess att allting ska blomma. Jag vill att det ska dofta och blomma, humlor, bin och fjärilar ska surra och snurra runt av hjärtans lust. Så ska jag sitta där mitt i humlesurret, läppja på en G&T, kanske läsa en trädgårdstidning, bara avbryta arbetet med att göra ingenting, för att gå ned och doppa mig i det varma vattnet. Här kom tanken på Nationaldagens dopp fram och jag fryser i hela kroppen…… Men så ska det inte vara hela sommaren.

Idag ska vi in till stan, alla fyra. Livskamraten ska till tandläkaren, barnbarnen ska shoppa lite och jag ska bara strosa lite på stan. När vi kommer hem ska jag gå över till grannen som fick 2 sparrisplantor från Österlen av mig och lämna lite tips på vad hon ska tänka på när hon planterar. Sedan blir det försenat födelsedagskaffe hos en annan granne. Honom uppvaktade vi med en kronärtskocksplanta. Blir spännande att se vad det blir av den.

Jag önskar er en härlig dag med strålande sol och kanske lite regn till natten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.