Sitter och väntar…och väntar

 

Jag sitter och väntar på att bli uppringd från vårdcentralen, eller rättare sagt Dragonens hälsocentral. Ehhh, eller Dragonens hälsocentrum, jag vet inte vad dom ska kallas, om man söker på nätet hittar man inget på hälsocentrum, men på byggnaden är det just det som står. Inte underligt att man kan bli smått förvirrad.
Nå, jag har fortfarande kvar den där grejen på hornhinnan och nu är jag less. Nu får dom tala om vad det är och om det finns nåt att göra åt det.
Vi var ju till Bygdeå i söndags, dom hade en loppis där på lucky eight klubben. Jag fick sitta och blunda hela resan dit, så fort jag öppnade ögonen så rann det tårar och gjorde ont. Jag kunde inte ens se med det ”friska” ögat. Jag kan heller inte läsa texten på tv med vänsterögat, inte ens med glasögonen på, då är det illa.
Jag får som en snedvriden syn. Vi körde upp bussen igår kväll, på bromsservice. Och jag körde naturligtvis bil och Åke bussen. I det mörkret och regnet så såg jag knappt var jag hade dikeskanten, det gick som bättre att sitta och blunda…med ett öga :-)
Åke har ju besiktat bussen och den gick, trots allt beröm vi fått för den, inte igenom. Dåliga bromsar, och för att få det riktigt gjort så lämnar vi i den. Man kan ju bara gissa vilken tid det tar att ens få lös ett däck, och inte ha alla saker man behöver. Sen är det snart dags att köra bort den för vinterförvaring. Vi ska också få ställa dit Buicken, och det var ju bra.
Nicco har tagit hål i örat…igen. Nu kom hon ner och visade hur det såg ut och sa att hon tabbat sig lite, det blev ett för stort mellanrum, mellan hålen. Jag skrattade och sa, lilla du, näsan och öronen är det enda som fortsätter att växa hela livet, så när du är uppe i 50 års åldern, då kan du ta ett hål emellan dom där två :-) Ja, svarade hon, du har ju 8 hål och jag kan bara ha 5, alltså får jag vänta tills jag är lika gammal som du, då kan jag ha 10 hål.
Japp, så är det…eller åtminstone kunde man önska att det var så. Jag fattar inte varför hon ska ha så bråttom att ta hål, det finns också en viss risk att man ångrar sig.
Nåja, nu önskar jag er alla en fin dag!
 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Jan A

  Tjenare Maria! Här får du ett alternativ till, på hemsidan står det: Carema Hälsocentral Dragonen
  Hoppas du får ordning på ögat!
  Ha en fortsatt bra dag

 2. Marja Granqvist

  Maria, ring ögonmottagningen på NUS, så får du prata med en sköterska och ev komma upp dit till jouren. De har jourmottagning varje dag och jag tycker det där verkar akut. Skador på hornhinnan är inget att leka med.
  Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-09-20 18:25)
  Läkaren sa att det såg ut som cystor i ögat, han gick för att skriva en remiss…ändrade sig och sa att han inte ville skicka upp mig i onödan, eftersom han skickat dit mig ifjol, utan att det var akut. Knepig läkare, va? Sen tyckte han att jag skulle gå till en optiker istället…grrr. Ska skriva mer om det imorgon.

 4. Marja Granqvist

  Jag tycker du ska ringa ögon själv och strunta i din knepige läkare. Jag hade cystor som var så stora att de måste punkteras, för annars trycker de på ögat… och det är kanske därför du ser dåligt. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>