Burka, grillning och ROT-avdrag

Morgonen har börjat lite grått, lite regnigt men vi har gjort upp eld ute på altanen och det känns ombonat och mysigt. Ändå har jag en liten molande obehagskänsla inombords och jag förstår inte riktigt varför. Är det för att det är sista dagen på semestern? Nej, det blir kul att börja jobba igen. Men så kommer jag på en sak: imorse läste jag på Aftonbladet om ROT-avdraget och då kom den tråkiga känslan.

 Varför får man dra av 50 000 per person om man är fler som äger fastigheten men bara 50 000,- om man är ensamstående och alltså ensam ägare? I de flesta fall har man större behov av stöd när man är ensam. Existerar inte ensamstående fastighetsägare i huvudet på dem som bestämmer? En tistel för det.

Vidare läste jag en av oräkneliga artiklar om vem som grillar i familjen. Det vet ju alla att det är mannen som med läckert grillförkläde och ölen inom bekvämt räckhåll har den viktiga grillchefspositionen. Är det då synd om den som lever utan man? Måste den ensamma kvinnan låna över grannens man för att få något gott och grillat? Här finns utrymme för en ros till alla kvinnor som med grillgaffeln i högsta hugg själva grillar såväl kött, fisk och grönsaker. Tlyvärr tillhör jag inte dem vilket jag upptäckte sist när sonen var och hälsade på. Livskamraten gick över till grannen och jag bad sonen att han skulle tända grillen. Jag skäms, nästa gång ska jag göra det själv! En tistel till mig.

Sist och störst, jag läste en fin blogg här på VK om användandet av burka. Kloka ord, men något stannade kvar i huvudet. Idag läste jag om inlägget och läste då: "Men vad säger Islam då? Om jag får lov så står det i koranen att kvinnan ska klä sig anständigt på sånt sätt som inte väcker männens djuriska… bla bla bla."

Var tog den enskildes personliga ansvar vägen? Den naturliga följdfrågan för mig är då varför små flickor, kvinnor, äldre tanter ska ha ett ansvar för männens uppträdande? Om dessa män inte kan behärska sina djuriska lustar så är det väl de som borde hållas från gator och torg? Det känns lite konstigt att skriva något om detta eftersom det är en stor fråga och jag har alldeles för lite kunskap i ämnet. Men som människa så reagerar jag och agerar därefter. Så en tistel till den som inte respekterar andra människor, vare sig det grundar sig på religion, kön, sexuell läggning eller brister i personkemin för övrigt.

Kram till er andra!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.