Talgoxen med en långa ludna svansen..

Idag är det en lugn dag, det regnar ute, temperaturen håller sig kring 0-strecket och vi ska bara relaxa hela dagen. När vi satt och åt lunch så kom vår lilla ekorre springande längs muren utanför uteplatsen. Han såg mäkta upptagen ut och hade en stor kotte i munnen. Han har ett vinterförråd i tallen till höger om uteplatsen. Vi kan se honom springa förbi i sydvästra fönstret, därefter dyker han upp i västerfönstret och störtar rakt upp i tallen, han är snabb den lille rackaren. När jag hade hängt ut en matta på vädring över muren så var han där och slet lugg ur fransarna, så han har säkert ett väldigt skönt och ombonat bo någonstans. Vet ni vad han heter? Talgoxen, och vi förtydligar det med att det är talgoxen med den långa ludna svansen. Så kan det bli ibland när man inte lyssnar ordentligt på varandra.

Jag har målat en liten fotpall som fanns här i stugan. Min tanke var att sätta på ett lite tuffare tyg, troligen i svart, men så blev det inte. I mina gömmor (hallgarderoben) hittade jag ett tyg som kändes rätt. Nu fattas bara den lilla tygremsan längst ner på kanten.

Jag tänkte ta de fyra stolarna i samma färg och samma tyg. Vill jag tuffa till mig så kan jag alltid byta ut tyget mot svart lite senare.
Vi träffade ett par av våra andra grannar igår. De berättade att det finns ett rävgryt alldeles i närheten av stugan och att räven brukar vandra omkring. Det stämmer nog, för vi såg spåren efter honom igår. Ett par bävrar finns i sjön även om grannen var rädd att de skulle vara skjutna nu (det vore väl synd) samt att både varg och björn har synts till i området. Härligt, även om jag inte vill stöta på vare sig varg eller björn, men roligt att de finns här. Sedan hörs sjön vara väldigt fiskrik också, jag får väl lära mig fiska. När jag läser "blogg-grannen" Gunnels Guldfyndigheter, så förstår jag ju att fiske är härligt även om jag inte har upptäckt tjusningen med det.
Nu sitter jag och funderar över, ja vad heter det, se bilden:

en sådan förvaring för socker, mjöl etc. Visst måste jag låta den sitta kvar? Det känns som att jag inte kan ta bort den. De övre skåpluckorna är dock packade in i bilen. Den gula färgen ska ersättas med antingen vaniljfärg eller äggskalsvit, få se vad det blir.
Nu har jag fräschat upp den öppna spisen också. Jag sänder återigen en tacksamhetens tanke till killen på Colorama som kunde bryta till exakt färg. Visst är den fin?

Fortsätt att lata er och njut av lördagen!

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Susanne

    Tyget på pallen är jättesnyggt! och självklart ska du spara socker & mjöl ”mojängen” dom är ju poppis igen och jätte läckra i ett lite äldre kök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.