Ny kriminalare i Midsomer

John Nettles som spelat kriminalare i Morden i Midsomer kommer att sluta och hans plats tas av en kvinnlig skådespelare, Jill Halfpenny. Det blir spännande att se om vi kommer att fortsätta vara lika fascinerade av serien även med ny rollbesättning. Är det de mysiga miljöerna som lockar oss eller är det de gedigna mordgåtorna? Jag läste att om man tar befolkningen i Midsomer och räknar ut hur många som mördats så finns det egentligen bara en tänkbar mördare. Gissa vem? Naturligtvis den gode kriminalaren himself!

Jag har också börjat följa deckarserien från Botswana. Det är härligt att se att de lyckats fånga atmosfären från böckerna på ett sådant bra sätt. Serien väcker min nyfikenhet på Botswana. Kan det vara ett tänkbart resmål?

Visserligen sade vi efter besöken i Gambia, Senegal och Kenya att nu räcker det med Afrikabesök, men man kan ju alltid ångra sig. Det är i alla fall den kvinnliga detektiven som lärt mig dricka det som hon kallar bush thé, rooibos, ett härligt thé,helt i min smak. Jag kan se mig sitta i skuggan under ett stort baobab-träd och dricka bush thé medan hönsen spatserar omkring och sprätter i den röda sanden….solen gassar, långt därborta skymtar jag den långa halsen på en giraff som sträcker på sig för att nå det översta bladet på trädet, barnen ropar och leker…..

Är det så där eller hamnar jag vid poolen vid något nybyggt opersonligt hotell som lika gärna kunde ligga på Kanarieöarna, med en paraplydrink i  handen och musikanläggning som spelar senaste låtarna på någon topplista? Jag måste nog läsa på lite……

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.