En annan plats

I dag känns det som att jag är på fel plats. Långt telefonmöte med mitt internationella nätverk med dålig uppkoppling på tlefonlinjerna. Italienaren lät ungefär som sången i Polarn& Pyrets reklam där flickan håller för öronen ibland. Holländaren lät lite småsur, det kanske är familjens nytillskott som håller honom vaken. En av tyskarna kom nästan en halvtimme för sent. Nej, inget kul var det.

Inte är det väl meningen att jag ska vara här och göra sådant tråkigt tjafs som jag gjort i dag. Nej, borde inte jag vandra längs en strand och titta när vågorna sakta rullar in. Borde inte jag titta på hur Bougainvillean slingrat sig ett extra varv runt altanräcket. Borde inte jag just nu fundera över om jag ska ta de bekväma sandalerna eller de snygga pumpsen när vi snart ska promenera iväg för att hitta en lämplig restaurang att tillbringa några kvällar på.

Nåja, så är det inte just nu. Får väl glädja mig åt den värme som de ugnsbakade potatisarna sprider. Istället för vågornas brus får jag lyssna till baconets sprakande i stekpannan.  De varma grönrandiga hemstickade sockarna får ersätta de fina skorna. Men duka fint kan jag förstås göra ändå. Öppna en flaska vin och tända några ljus borde också vara möjligt. Istället för att strosa runt efter middagen kan jag slå mig ner i TV-soffan, hälla upp ytterligare ett glas vin, poppa lite micropopcorn, sticka några varv om jag behöver lite action, kanske lösa lite sudoku medan jag slött tittar på TVn. Ja, jag får väl nöja mig med det! Har man rätt sällskap så är det inte fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.