Sommaren 1

Vårt smultronställe SpanskaVillan drabbades ganska hårt av Gudruns syster Dagmar i vintras. Livskamraten som ju varit där och tillsammans med mågen gjort den första rensningen har suckat någon gång då och då under vårvintern över allt arbete som stormen medfört. "Det kommer att ta minst 2-3 år innan vi rensat allt, suck och stön".

Jag har varit ganska naiv, förstår jag nu, och bara tyckt att "det ordnar sig", "vi behöver inte ha så bråttom med allt". När vi nu åkte ned på semestern så var jag naturligtvis fullt beredd att jobba så mycket jag kunde, men samtidigt så räknade jag med att gjuta änglar och dekorativa betongplattor efter att jag "jobbat" färdigt.

Men, något "nöjesarbete" blev det aldrig. Det första vi insåg var att vi måste bygga ett förråd så vi har någonstans att stoppa den ved vi uppenbarligen kommer att få när vi klyvt alla stockar. Men när man har en sluttande tomt så är det inte helt lätt att sätta upp ett förråd någonstans. Det fanns bara en plats som var tänkbar och det var den tidigare ved-skräpförvaring som fanns på platån där stugan är placerad. Ett litet skräpområde som vi tänkt röja ut ända sedan vi köpte stugan, men som vi inte haft någon inspiration att börja med.

Till vår stora förvåning så upptäckte vi, efter att vi röjt området att vi fick plats för ett rejält förråd på drygt 15 kvm och därtill en plan yta framför förrådet på ca 10 kvm. Helt otroligt, var kom den ytan från? Tänk så ögat kan bli lurat av oordning! Vi enades i alla fall om att Livskamraten skulle ägna sig åt att bygga och jag skulle ta hand om rensningen av själva tomten.

Milde tid så Livskamraten fick kämpa! Det är inte lätt att bygga när allt sluttar och man måste förstärka marken där rotvältor vänt allt upp och ned! Men han har jobbat på bra och nu står där ett förråd (inget tak ännu men det kommer). Ett förråd där vi kan förvara både ved, maskiner och med ett utrymme för mina blomkrukor och trädgårdsgrejor. Åh vilken fröjd och lycka.

Väggen mot sjön är på gång. Där plasten är ska jag få ha mina trädgårdsattiraljer.
Hela framsidan ska också bli i plast liksom takdelen över "min" del av förrådet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.