Sommaren 4

När nu förrådet började ta form så kom vi på nya idéer; varför mura upp hela den raserade muren bredvid förrådet? Istället kan man mura upp en ordentlig sarg och sätta genomskinlig plexiglas ovanpå så man behåller utsikten mot sjön. Vilken bra idé!

Då kan man göra en murad rabatt med lite "Medelhavsväxter" i framför den lägre muren. Varför inte avsluta med en pergola framför förrådet? En pergola som har muren med plastfönstret längs ena långsidan, förrådet vid kortsidan, och den andra långsidan mot…..

Men då måste man ha en stödmur på andra sidan så blir det en liten inramad uteplats……vi kan återanvända delar av den raserade muren…..då kan man bredda nedfarten…..då kan man gjuta stolpen att avsluta stödmuren med…..då kan man lägga in elrör så kan man dra in el längre fram…..

Tidigare hade Livskamraten sagt att "du kan inte hantera rondellen utan det måste jag göra själv". Nu ändrade han sig "du kan mura du", "prova med rondellen", "blanda till betong du, 1/3 cement och sand", "armera ordentligt", "det klarar du".

Milde tid; jag har byggt en stödmur! Jag har pusslat ihop en raserad mur! Jag har påbörjat breddningen av vägen med hjälp av betong och sten! Jag kan hantera rondellen! Jag kan köra betongblandaren! För att inte tala om att jag blivit en hejare på att klyva ved även om det finns mycket kvistar!

Vilka saker man kan göra om man bara får lite uppmuntran!

Streckgubbe som hoppar av glädje och slår ihop klackarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.