Lite lätt manisk

Mitt i min dvala så är jag lätt manisk. Jag måste göra något, måste fokusera på något. När vi kom till stugan i fredags så började jag tvätt tak och riva tapeter i gästrummet, till Livskamratens stora förundran.

Det var inte alls planerat, men jag bara måste vara aktiv. Vi har ju inte ett "normalt" tak i hela nedervåningen i stugan så det känns bra att åtgärda ett av dem åtminstone.

Beige tak med brunt "kors" och beige tapet, inte alltför upplyftande. Nu är taket helt vitt. På lördagen for jag och köpte vit lackfärg så "korset" är nu blankt. Mycket ljusare, mycket finare blev det. Jag har även köpt en liten gullig taklampa på Indiska som ska hängas upp nästa gång vi är i stugan.

Varje gång mina tankar börjar vandra iväg på egna vägar så plockar jag fram rummet och planerar; ska jag måla alla väggar ljusa, ska jag ha en fondtapet, ett snyggt tygtryck? Går den nya dagbädden att flytta från gästhuset till gästrummet? Ska vi ställa in ett snyggt bord att ställa datorn på? Ska jag rita en snygg garderob att sätta bakom väggen? Nytt golv; trä, laminat, matta? Så försöker jag målmedvetet styra tankarna in på roliga saker. Egentligen skulle vi åka till Prag på onsdag tillsammans med fyra bybor från stugtrakten, men vi avstår. Vi skulle nog vara ett tråkigt inslag i den resan så det är bättre att planera för nästa höst. Vänner, även tämligen nyblivna sådana, ska man glad över!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.