Ett tag sedan….

Nu är det ett tag sedan jag skrev. Livet har som gått på tomgång ett tag och ingenting har känts värt att skriva om. Men igår kände jag att nu börjar lusten komma. Senast jag skrev så var vi på jakt efter bil. Den nya bilen finns nu på plats på gården, med både automatväxel och halv skinnklädsel så det känns bra. Sist vi åte till SpanskaVillan så kunde vi lyssna på en ljudbok, helt underbart. Annars när vi åkte pickupen så brukade konversationen mest bestå av diverse mummel och "va" för motorljudet var i högsta laget.

Vad mer har hänt? Jag har stått på scenen på Idun och föreläst. Inget jag någonsin trott skulle hända, och heller inget jag längtat efter. Men bra kändes det och en rolig upplevelse var det!

Annars går livet sin gilla gång. Både Livskamraten och jag rensar och slänger bort. Som kompensation var jag och köpte 6 stolar Öglan på Returmarknad. I bra skick och t o m billigare än samma sorts stol på Tradera. Stolarna ska till SpanskaVillan och nöjd är jag med inköpet. Ett riktigt fynd!

Vi har också förberett badrummet i stugan för vinterns duschtillfällen. Det finns ju ett rum förberett att fungera som badrum, med avlopp och 50-talsdörr med Ledigt/Upptaget-skylt kopplat till låset. Hur charmigt som helst. Det enda som saknas är förstås det viktigaste; vintervatten. Vi har tidigare använt en s.k husvagnsdusch, och med hjälp av den kunnat fräscha upp oss. Men nu har vi gjort det lite mysigare, satt upp duschdraperi (snygga), lagt in badrumsmatta och hängare för morgonrockar och handdukar samt även en anordning för tvål och schampo, blev faktiskt riktigt inbjudande.

För att komma ifrån handpumpandet med husvagnsduschenså kom min kloka Livskamrat på att man kan ju lägga en eldriven pump i en tunna med varmvatten och på så sätt få vattnet till duschen. Sagt och gjort, vi har letat pumpar på nätet. Sedan kom Livskamraten på att vi har ju redan en pump, den vi har i fontänen på sommaren. Pumpen hade han koll på, den låg i badkaret där den legat sedan han tog upp den ur fontänen. Men var är de andra tillbehören?

När han letat runt ett tag i källaren så påpekade jag att "vi brukar ju förvara pumpen i hyllan i hallen". Mycket riktigt, där låg lådan med tillbehören. En dag senare kom det fram att alla grejor inte fanns i lådan utan nu höll Livskamraten på att leta efter den lilla kranen som skulle finnas. Som han letade; i källaren bland alla de miljontals grejor han har där, i hallgarderober, han letade, småsvor och var tämligen irriterad. Var kunde han ha lagt just den lilla grejen?

Då gick jag tillbaka till hyllan i hallen, där pumplådan legat, letade lite bland grejorna på hyllan och hittade något kranliknande. "Är det den här?" "Men var hittade du den?!!!" var hans kommentar. "Jo, jag var dum nog att leta på det ställe där den skulle vara", blev mitt svar. I mitt arbete ingår att jobba med 5S, ordning och reda, men en person som aldrig lär sig, det är min käre Livskamrat. Tur han har mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.