Mästare

Jag har stickat en väst åt lilla L. Den blev faktiskt väldigt fin och hon ville ha den direkt och har haft den på sig ett par dagar, så det var en bra present. När jag höll på och stickade så började jag samla ihop alla garner för att ha dem på en plats, i en låda.

Jag är ju mästare på att skapa fina förvaringsmöjligheter och lägga undan saker i, saker som jag direkt glömmer bort att jag har när de väl har hamnat på "sin plats". Alltså kan jag ha många platser för att ha min handarbetssaker på och när jag ska börja på ett nytt alster så vet jag aldrig var jag har grejorna utan köper nytt.

Nu har jag varit konsekvent och lagt varje garnnystan, nålbrev, virknål, par av stickor som jag letat fram, på den bästa platsen, alltså mitt på matbordet. Milda makter, så mycket garn jag har! Så många paket med nålar, jag som bad sonhustrun köpa ett paket nålar bara för en dryg vecka sedan. Jag har nålar av alla de sorter man bara kan tänka sig; från små synålar till stora nålar för att klä om möbler.

Nu har jag samlat allting pǻ ett enda ställe, i Livskamratens byrå. Nu måste det väl ändå gå att komma ihåg var jag har allt. (Livskamraten har valt ett annat ställe att förvara sina saker på så därför blev "hans" byrå över.) 

Nu har jag bestämt mig för att nu är det slut med att köpa nya saker; garner, tyger, utan nu måste jag använda det jag har istället. I helgen har jag alltså sytt om ett par röda julgardiner som mamma hade, nu är de snygga "dra-för-gardiner" som jag kan ha till hissgardinerna i SpanskaVillan. Jag har också nålat ett vackert tyg som legat ett antal år på en hylla, nu ska det bli en duk att använda på julbordet när vi ska ha grannfest i stugan.

Om det blir en kall, snöig vinter då man tillbringar mycket tid inne så ska jag börja klippa lite tyg till ett lapptäcke. Man kanske ska göra som man gjorde i USA tidigare när man samlades alla grannar, satt vid elden och quiltade för hand. Tänk vad mysigt! Tror ni att någon skulle komma om jag bad dem om det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.