Skillnad på fläsk och fläsk

Tro nu inte att detta inlägg handlar om bantning. Nej, det handlar faktiskt om fläsk, det fläsk jag minns från barndomen, stekt i stekpannan på spisen eller över öppen eld.

Det har inte mycket likheter med det fläsk man köper i affären idag, som lämnar en klistrig smet efter sig i stekpannan. Nej, barndomens fläsk var direkt från grisen, en gris som levde i allsköns välmåga på matrester. Ingen antibiotika, inga tillsatser överhuvudtaget.

Jag gillar grisar, det är kloka djur. De är inte så trevliga "i flock" när de vältrat sig i värsta lerhögarna, men ett par i taget är inte så dumma. Ganska sympatiska djur (förutom när de äter upp sina ungar förstås).

Varför dessa grisaktiga tankar?Tack vare middagen förstås; kotletter med ben och ordentlig fläskrand runtom, "direkt från grisen". Mmmmmmm, så gott, att bara skära bort den allra yttersta fläskkanten och sedan äta resten tillsammans med rotfrukter och potatis, en riktig festmåltid! Ett bra franskt vin därtill lyfte fram de goda kvalitéerna hos grisen ytterligare. Så ska kött smaka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.