Väder

Det är mycket väder idag. Återigen sitter jag här med min thekopp och genom fönstret ser jag min granne ute med snöslungan. Snön yr omkring och plötsligt kommer en traktor in i synfältet. Den åker och tar bort snön hos ett par andra grannar. Vår infart ligger alldeles orörd och bara väntar på att någon ska komma ut och ge sig i kast med snömassorna. Det får nog bli både Livskamraten och jag, mycket snö är det.

Jag som tänkte åka till sta’n idag och se om jag får tag på några julklappar. Just nu känns det inte som en lockande syssla. Igår började jag lägga upp maskor till en väst åt mig själv, fick tag på ett fint garn (billigt dessutom), 100,- för 10 nystan. Problemet är bara att jag har ingen beskrivning och vet alltså inte hur många maskor jag ska lägga upp. Det kan ju vara en lämplig sysselsättning idag. Det, och att göra köttbullar.

Allt eftersom julhelgen närmar sig, för att inte tala om nyårsafton, så känns saknaden efter min storasyster enorm. Vi brukar fira nyårsaftnarna tillsammans, och nu känns det väldigt konstigt att inte planera tillsammans med henne. Vi har i alla fall beställt en hel låda med champagne och mousserande viner så något firande ska det bli i alla fall. Ibland får man tvinga sig…….

När jag känner saknaden komma och lägga sig som en blöt, tung filt över mig så tar jag till mitt favoritknep; jag inreder (i tankarna). Nu växlar jag mellan att planera för förnyelse av sovrummet och inredningen av gästhuset i SpanskaVillan.

I gästhuset ska det bli marina inslag, inte för mycket, men lite skärgårdsaktigt sådär. Stugan ligger ju alldeles i vattenbrynet. Jag har tagit hem madrassen till den bäddsoffa som fanns i stugan och ska klä om den. Planen var att hålla den i neutral färg; beige/grå, men sedan jag var på Ohlssons Tyger igår så lutar det för närvarande åt att bli jeanstyg. Lite oömt, all "smuts" syns inte direkt.. Nu velar jag mellan svart eller blått. Jag har samlat ihop alla marina grejor jag har; tavlor, båt, spegel etc, och de går ju i mest i blå/grå nyanser så jag vet inte om det blir för mycket blått om jag har blå denim på soffan. Kanske svart är mer neutralt. Jag vill att huvudintrycket ska vara ljust eftersom stugan domineras av det stora fönstret och glasdörren mot vattnet. Ibland är det nog tur att man tar sig tid att tänka ordentligt innan man gör något. Ibland behöver man vela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.