Lysnatta´

Igår var det alltså dags för Lysnatta´ vid vår vackra sjö. Dagen var underbart varm och solig. Livskamraten hade fruktansvärt ont så jag njöt av den fina dagen på egen hand, medan han försökte ta sig igenom dagen. En simtur fick avsluta förmiddagen och badtermometern visade på +17. Nu börjar det i alla fall gå mot svalare temperaturer, men visst är det underbart att kunna bada den 7 september!

Sedan var det bara för Livskamraten att ta en smärtstillande tablett och vi gick till middag.

DSC_0069De sorgliga resterna av en surströmmingsmiddag. När man dricker snaps ska man förstås sjunga. Ibland tänker jag på alla de otaliga middagar jag varit på och alla de finurliga, roliga snapsvisor som sjungits och jag kommer inte ihåg en enda av dem….! Aldrig kan jag ta upp sången och sjunga något lustigt, visorna är bara borta ur minnet. Lustigt nog hade vi alla vid gårdagens middag samma problem. Alltså fick vi sjunga de visor vi kunde och det blev en märklig blandning, från Små grodorna till Hej tomtenissar.

När mörkret började falla gick vi ner till badplatsen. ”Magiskt” är ordet. Underbart trevlig, vackert och mysigt är andra ord som också passar bra. Jag hade bara mobilen med mig men jag lägger ut några bilder. Bilderna kan inte ersätta känslan man fick när man gick dit. Den varma kvällen, facklorna och marschallerna fick mig att tänka på Waikiki Beach, Hawaii, där man tänder facklor längs stranden varje kväll. Vårt eget, mycket trevligare Hawaii.

DSC_0077

DSC_0082

DSC_0090

 

 

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Magiskt vackra och stämningsfulla bilder! Tänk att man kan ha det så fint i Sverige i september. Jag förstår att du trivs där ute vid SpanskaVillan. Ta vara på varje sekund.
    Synd att livskamraten ska ha så ont. Det kan ju bli stressigt för dig med när du inte kan göra något. Hoppas han kunde njuta lite av kvällen.
    Hörde på nyheterna om demonstrationerna i Umeå och blev lika bestört. Måste gå in på nätet och läsa mer. Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Livet innehåller kontraster minsann. Så vackert och stämningsfullt å ena sidan och nazister å andra sidan. Kram

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Ljuvligt vackra bilder …. Du är då i allafall ingen badkruka du.
    Hoppas att mannen kryat på sig !

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Det är ingen match att bada när vattnet är så underbart. Det blir till att gå till doktorn med Livskamraten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.