Fantastiskt land!

Sverige är så vackert! Att åka 100 mil genom höstliga landskap bjuder på en orgie i färg, i vackra scenerier, i pittoreska byggnader, kort sagt; vi bor i ett sagolikt vackert land. Igår åkte vi från Österlen till Sundsvall. Livskamraten körde på morgonen medan jag slumrade sött i passagerarsätet. Strax före Örebro blev det kiss- och lunchpaus och jag tog över ratten. Jag hann bara börja köra så började jag skratta. Jag fnissade så hejdlöst att jag trodde jag skulle bli tvungen att parkera för att få få skratta färdigt.

Den bild som dök upp i mitt huvud var när vi satt på kanalbåten i Köpenhamn. Framför oss satt ett ungt, vackert, sydländskt par. Hon använde sin surfplatta som kamera och skulle ta ett kort av sig och sin pojkvän. Jag som satt bakom dem lutade mig åt sidan för att inte komma med på bilden. Eftersom hon höll upp surfplattan i luften så kunde jag se motivet. Men Livskamraten såg inte vad de gjorde så han satt kvar lugnt och stilla. Med den följden att mitt emellan detta unga, vackra, mörka par så lyste min blonde Livskamrat fram som ett annat ljus.

Uppenbarligen tänkte inte heller den unga tjejen på detta utan knäppte bilden. När hon så visade den för sin pojkvän så var de alltså tre stycken på bilden, det såg för härligt ut! Som en parentes kan jag tillägga att parets vän fick sedan knäppa ett nytt fotografi, denna gång utan 65-årig blond man mitt emellan dem. Tänk så det kan bli! Ett par goda skratt åt denna händelse har jag i alla fall fått.

Så skönt vi haft det; att få åka bort på detta sätt, mitt i vardagen, för att träffa goda vänner och bara koppla av var underbart. Som en riktig semester.

Men nu är vardagen här; jag har grävt ned de rosor jag hämtade på Österlen för plantering till våren samt rensat lite mer ute på gården. Burit in ved har jag också. Fallit i vedförrådet har jag också lyckats med. Aj aj i armbågen och höger hand där fingrarna böjdes bakåt, inte skönt alls kan jag tala om. Solen har just tittat fram så nu blir det att ta det lugnt och låta höger arm vila ett tag.

Önskar er en skön kväll!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.