Vem har kontrollen? Inte vi i alla fall

En sak vi har upptäckt när man har en snäll och duktig måg som ska kombinera fiskesemester med att ”hjälpa till” lite är att man tappar kontrollen helt och hållet. Den som läst min blogg vet att jag alltid tänker, planerar och vet precis hur jag vill ha det, och det har jag (vi) naturligtvis berättat för mågen. Men vi pratar om hur det ska vara och sedan gör han som han tycker att det ska vara. Och vet ni vad det bästa är; det är skönt!

Skönt att släppa kontrollen, skönt att veta att det som görs görs på bästa möjliga sätt, att våra önskemål finns med men att det blir en touch som vi inte hade räknat med.

Som ett exempel kan jag ta hallväggen. Ytterväggen som jag naturligtvis föreställt mig murad och putsad på samma sätt som övriga huset. Igår fick jag åka iväg och köpa 8 kvm tegel, mycket tegel är det, bilen sjönk ned en bra bit när det lastades på. -Det är inte frostfritt utan ni måste putsa på det, sade killen i affären. -Javisst, sade jag, det ska vi.

Nehej, sade mågen. -Det ska vara synligt tegel utan puts.

DSC_0074

 

Nu när jag ser hur de murar så håller jag med.Man ser knappt fogen. Detta blir fint. Hur spännande som helst.

De skulle också byta plasttaket över uteköket.

DSC_0071Så snopen jag blev när även hustaket började försvinna. -Det ska inte vara någon skarv i taket, sade mågen. Vi ändrar taklutningen så att det blir ett enda tak.

Oj, oj, jag går in igen, var ska detta sluta? Vi har ingen kontroll längre utan det är bara att hålla sig borta.

Det tråkigaste är att de på 90 m nät bara fått 3 fiskar. Tre stycken, här som det bara vimlar av fisk. Jag får nog köra till Lörudden och handla lite fisk till middag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.