För mycket mat

Efter nästan 4 veckor finns det en sak vi inte vant oss vid här i Peyia, nämligen de stora matportionerna på restaurangerna. Ofta tar vi bara en starter och det räcker mer än väl för oss. I kväll var vi på en stor restaurang som ligger lite avsides. Till vår stora överraskning var den full av stora, glada sällskap med engelsmän samt förstås de oundvikliga TV-apparaterna. En TV-apparat på vardera vägg, men nu var det inte bara fotboll utan en visade australiensiska dolda kameran, en visade mode- och inredningsprogram, en visade komedier och en, slutligen, fotboll, något för alla således. Men nog skulle jag gilla en restaurang utan TV, man går väl ut för att umgås? I alla fall gör vi det, men när man ser alla som sitter upptagna med sina mobiler eller surfplattor så börjar man undra.

Livskamraten tog baconomelett, naturligtvis med massor av sallad, pommes frites och grillade pitabröd. Själv tog jag en härlig räksallad. Men när vi såg tallrikarna som bars ut med kebab, souvlaki etc. så häpnar vi, vilka jätteportioner, var gör folk av all mat?

Nåja, det är deras problem. Vi avslutar kvällen med en promenad hem och efter fyra veckor så känner vi verkligen att de dagliga, långa promenaderna gjort nytta. De många backarna, upp och ned, har gjort nytta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.