Vinterbestyr

Här ligger vi i solen, badar och njuter och runtomkring oss rustar man för vintern. De blommor vi njuter av, bougainvillea, hibiscusar med mera, med mera klipps nu ner. Snipp, snipp med stora sekatören eller häcksaxen så ligger det drivor av långa vackra blomstergirlanger vid vägkanten. Det som återstår blir täta rundade buskar alternativt rakklippta sådana som verkar vara på modet här. Jag skulle helst vilja bära med mig alla blomstergirlanger hem och stoppa i vas.

Vidare målas det, alla semesterhus ska fixas till inför kommande sommarperiod. De fastboende engelsmännen håller också på att förbereda sina hus för vintern. Antingen ser man över det yttre skiktet på huset eller så gör man som vår nye vän, Colin, tvättar sina uthyres bilar, fixar husrum åt sin hund och förbereder sig för flytten till sydspetsen på Gran Canaria över den ”kalla” perioden här. Colin berättade att i år hade det varit omöjligt att få tag på hundvakt, alla var uppbokade, så han får lämna hunden till vänner istället. Kostnaden för att få lämna hunden är i år 300 euro/månad plus mat kostnad. Kanske ett nytt yrke; hundvakt åt några av dessa små bjäbbande hundar som det myllrar av här.

DSC_0069 DSC_0059

Julblomma av den större sorten

Via Colin lärde vi också känna Shaun och Julie. Julie berättade om sitt liv med städhjälp, trädgårdsmästare, tvätthjälp, poolskötare, hushållerska etc. Jag kunde inte låta bli att fråga vad hon gjorde på dagarna. -Tittar på, svarade hon. – Ligger vid poolen och dricker GT (gin&tonic), kommenterade Shaun.

Jag skulle bli tokig på ett sådant liv. Redan nu känner jag längtan efter att göra något, inte bara strosa runt och ha det skönt. Nej, var är mina målarpenslar, mina gjutformar….

Idag blir det till att promenera ned till Corallia Beach, 30min promenad vardera väg, och bara slappa och bada. Detta är en av de absolut bästa badplatser jag varit på, inga sjöborrar, inga häftiga vågor, bara sand, mjukt, klart vatten, fina toaletter (nog så viktigt när man är ute hela dagen), fina duschar. Rekommenderas speciellt för barnfamiljer. Våra barnbarn älskade stället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.