Söndag morgon

Söndagen ligger framför mig, utbredd i hela sin härliga längd. Vad ska jag hitta på, hur ska jag bäst använda denna dag? Möjligheterna är oändliga eller hur?

Men vet ni vad? Jag ska fortsätta att rensa. Igår satt Livskamraten och tittade på sport, sedan på travet, urtråkig var han. Själv tog jag fram lådan med mammas fotografi-påsar och bestämde mig för att rensa den. En hög till var och en av de tre äldsta barnbarnen som småttingar.- Mamma och pappa, vilken kärlek bilderna utstrålar! Ingen tvekan om vad som var det viktigaste i era liv! Vilken lycka att dessa första barnbarn fick uppleva er.

En hög till min systers barn att fördela mellan sig och sina barnbarn. En hög till min dotter och en hög till min son. En hög som ska scannas in för att hamna i släktforskningen. En hög till mig själv och en hög som hamnar i soporna. Många högar blev det, men nu är lådan tom och fotona ligger förpackade i separata påsar.

Idag blir det till att gå genom mina egna osorterade fotografier och fylla på i respektive hög. Sedan är det bara att sätta in i album med plastfickor och lämna över till berörda.

Tänk vad man kan hitta när man går genom någon annans grejor. Ett brev som mamma fick av mormor, skrivet en lördagkväll 1944 när mamma just fyllt 20 år. Så underbart att läsa! Alla telegram mamma och pappa fick  när de gifte sig 1943. Ett foto på farfars mamma, bara att scanna in. Ett foto på Holmsunds Hantverksförening där farfar var med. Kul, kul, kul. Jag hittade också ett brev som jag skrev när jag flyttat till Stockholm 1971, 18 år gammal. Det var en riktigt känslosam eftermiddag kan jag tala om.

Men ack vilken lättnad när man får rensa ur en låda! Nu blir det ett besök på återvinningen igen till veckan. Hurraaaaa!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.