Allt är gott

Drar undan gardinen, ser fyra svanar i viken mittemot. Går ner i köket och tar bort Jockes överdrag, i samma ögonblick kommer en sjöfågel och slår sig ner utanför huset. Det måste vara en ungfågel för han landar inte snyggt och graciöst utan med en ”sladd” om nu sjöfåglar kan göra sådana. Skummet yr över vattnet och Jocke hoppar till i buren. Vi tittar begrundande på svanarna igen, så roligt att de är fyra stycken i år. I fjol var de bara tre och vi (Jocke, jag och Livskamraten) funderade då mycket på om det var en svan som förlorat sin partner och vi var lite ledsna över det.

Senare på dagen såg vi att det var fem svanar så uppenbarligen är det fortfarande en ensam, suck.

Solen har strålat, jag har varit ute och kollat så allting har överlevt vintern. Vinstocken OK, samtliga rosor OK, då är jag nöjd. Vårkragen blommar, rhododendron är på väg att slå ut, behöver bara lite mer vatten.

Susanne och Enzo var förbi och fick en kopp kaffe och en nybakt munk. Vi är bjudna på söndagsmiddag till Ulf och Solveig. Allt är gott!

Denna buske är ny från i fjol. Det är en blandning mellan krusbär och vinbär. Den har redan fullt med fruktämnen, spännande.

IMG_20150516_150758

 

 

 

 

 

 

 

 

Solen glittrar på vattnet, kan det bli bättre?

IMG_20150516_151441

 

2 kommentarer

  1. Inger

    Låter riktigt mysigt det du berättar om..utan om den ensamma svanen..där och då känner jag åxå en sorg Då man fått höra att de lever som ett par livet ut likaså tranorna ..som varit två..nu flyger en omkring ensam Hoppas bara att den andre håller till vid boet och därför inte flyger omkring nu Önskar dig en trevlig Söndag

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, man tjusas av detta att de lever tillsammans livet ut och därför känner man sorg när någon verkar vara ensam. Det är en tröstande tanke att tänka att den andre är vid boet, jag håller fast vid den. Ha en skön söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.