Vandring

Går en runda i trädgården. Står länge framför rabatten där mina små schackrutiga vänner kommit upp och viskar tyst för mig själv; fritillaria meleagris, du underbara.

IMG_20150523_181321

Vandrar vidare och betraktar balkansipporna som lyser kritvita inne under rosen Therese Bugnet; välkommen tillbaka, du fina vårtecken. Du ger mig tro på att sommaren ska komma även i år.

IMG_20150523_181328

Den nya rosen Iceberg växer fint i min rundade rabatt. Den köpte jag på trädgårdsmässan så det är premiär för den i år; känn dig inte blyg utan ta för dig av den goda jorden, det finns utrymme för dig.

IMG_20150524_092428

Buxbomshäcken har blivit hög, dags att klippa den, då får jag många små sticklingar att stoppa ner i marken och som sedan kan användas till nya häckar. Jag har alltid drömt om små, fina buxbomhäckar och nu verkar den drömmen kunna förverkligas. Jag köper inte nya plantor av rädsla att få in buxbomsjuka utan använder bara mina egna sticklingar. Hyacinterna skimrar i magiskt blått mot den gröna bakgrunden; vem har sagt att ni bara ska finnas till jul? Ni pryder er plats i rabatten.

IMG_20150523_181425

Vårbild, behövs inga ord!

IMG_20150523_181238

 

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Tack för en härlig rundvandring i din trädgård! Så mycket vackert att glädjas åt. ☺
  Kram!

 2. Monica Nordlund

  Morron, en schackrutig en har jag också i min ”trädgård”, men just nu även
  många gula blommor, med gräsliga rötter. Den gröna naturen är på gång.
  Kom hem från Lerum igår, och där blommar det lite mera än här, förstås.
  Varit på barnvakts turné. Kram

 3. Inger

  Vad vacker och harmonisk din trädgård ser ut..där man kan slå sig ner njuta och låtas sig svepas med av blomsterprakten M.V.H.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.