Drama i Jockes värld

Sandpappersröret som Jocke haft på sin pinne har blivit uppnött. Jag har letat efter nya sandpappersrör, både i Sundsvall och Umeå, men inte hittat några. På djuraffären har de sagt att pinnarna är slut hos leverantören. Då sandpapperet ju fyller en funktion, både att slipa näbben och hålla klorna lite kortare, så kom vi på den kloka idén att använda en naturpinne.

Det borde väl Jocke gilla. En bit natur i sitt egna lilla hem. Men inte alls. En naturlig instinkt finns väl hos alla fåglar; att vara rädd för det som är främmande så den pinnen vågade han inte alls sitta på. Istället satt han uppflugen på sin matskål och klättrade runt på stängerna i buren.

Efter två dagar på det viset så tänkte vi att så kan man ju inte ha det så Livskamraten satte in hans gamla vanliga pinne. Denna gång med vanligt sandpapper fastsatt med små gummiband. Men inte hjälpte det, Jocke fortsatte klänga runt på burens väggar och viloplatsen var fortfarande på matskålen. Vi väntade två dagar till, men läget var oförändrat.

Nu har vi tagit bort sandpapperet och har bara den vanliga pinnen. Nu får vi se om det ändrar tillbaka hans beteende. Ännu har han inte vågat sig ner på den. Han är en försiktig fågel, den gode Jocke.

IMG_20150608_081050

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.