Mera spökerier?

Jag har just upplevt en väldigt annorlunda eftermiddag! Två slagrutemän dök upp tillsammans med en av ortens bönder. De skulle hitta bästa platsen för vår brunn och det gick fort och lätt. Gräv nedanför uteplatsen, 5 m, så finns det allra bästa vattnet. Jag bjöd dem på kaffe och go´fika ute i solen och då började det. Bara i förbifarten nämnde de att Knutte, som ju byggde SpanskaVillan men är död sedan åtminstone 8-9 år, varit med och tittat när de sökte vatten. Det lät ju spännande så jag frågade om han fortfarande var kvar. ”Ja, han står där bredvid stegen”. ”Nej, nu flyttade han sig, nu sitter han på soffan bredvid Börje, du har ju dukat åt honom.” Mycket riktigt så hade jag satt fram en kopp för mycket.

När vi satt där och diskuterade bästa placeringen för brunnen så talade Knutte om för en av slagrutemännen att han ville att brunnen ska grävas i källaren och att han tyckte att vi tog bra hand om stugan. Det känns ju skönt att veta.

Det var i alla fall en märklig upplevelse att sitta med dessa tre arbetsklädda äldre herrar som ena ögonblicket pratade om brunnsgrävning, i nästa om gödselhanteringen och i nästa stund sa ”dit fick inte du gå för du var ju bödel där”. Jag frågade förstås vem som sagt att han inte fick gå dit. Självklart var det förstås de avrättade som inte ville ha dit honom. Det var alltså en avrättningsplats de hade besökt.

Helt slut i huvudet när de gick var vi båda två, Livskamraten och jag. Jag fick i alla fall veta att mina mentala krafter låg på 8.000, Livskamratens på hela 11.000 medan Börje bara låg på 6.700. Alltså blev det lite healing för Börje så han fick ladda sina batterier. Dessutom pekade de ut den bästa laddningsplatsen på tomten så nu ska vi sätta dit en stol så man kan sitta där och ladda upp sig.

Som sagt en mycket omtumlande eftermiddag.

 

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Så spännande! Jag skulle också vilja träffa sådana människor som har ett öga och ett öra i andevärlden..

    Vad fint ni har det förresten ! Kram på dig 🙂 ha det så bra i solen!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, det är förunderligt att få dela deras upplevelser. Kram och ha det så bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.