Trädgård

Igår var det dags igen, dags för en ny utflykt med Öjen-tanterna. Denna gång for vi till Sussies Butik, http://butiksussi.se/, och det blev en upplevelse. Inte så mycket för själva affären. Den var oerhört fin och charmig och innehöll massor med fina saker, men stilen var shabby chic och det passar inte in i min SpanskaVilla så det blev inga inköp.

Men trädgården, trädgården var en dröm. Jag älskar ju trädgårdar, att läsa om dem, att titta på bilder, att åka på trädgårdsresor, men detta var som att komma till  paradiset! Vilken stil, vilken utformning på allt; rabatter, gångar, uteplatser. Faktiskt det mest smakfulla jag någonsin sett. Blommorna var inte ”märkvärdiga” utan det var samma sorter som kom igen i väldiga sjok; praktlysing, nävor och daggkåpor i massor som ett återkommande flöde. Däremellan underbara rosor och pioner.

Naturligtvis borde jag ha fotat överallt, men jag blev så uppslukad av att bara njuta av ögongodiset att kameran glömdes bort. Det jag fotade mest var faktiskt potatislandet! Det gjorde jag för att kunna visa för Livskamraten.
mms_img558881 mms_img558891 mms_img558871Så underbart vackert, som en båt som seglade fram med sin last av potatis, men även med sallad, rädisor och annat smått och gott.

Jag tog också en bild på dammen. Men jag borde gått runt hela dammen och fotat uppbyggnaden med sten under trädäcket där blommorna och örterna formligen flödade över; taklök, timjan, mejram, nävor.
mms_img558921Tänk att sitta där på kvällen, sippa lite på ett glas svalt vitt vin, höra porlet från fontänen, titta på allt det vackra. Daggkåpor som blir så underbara när de växer i stora sjok som dessa gör.

Ett annat kort som jag tog visar en pergola som formligen håller på att kläs in av rosor och vindruvor. En honungsros som doftade sagolikt, en fritt växande vindruvsplanta som hade fått armeringsjärn att klättra efter. Jag kan tänka mig en middag under de gröna vindruvsrankorna när den behagliga honungsdoften sveper förbi i den ljumma kvällsvinden.
mms_img558911Pergolan var väldigt smakfullt gjord, en blandning av några färdigköpta ”väggdelar” kompletterade med armeringsjärn. Mycket fantasi och smak verkar det finnas hos paret som driver butiken. Mjuka linjer så långt ögat kan nå.

Idag ska jag försöka få upp Livskamraten ur brunnen och locka med honom till detta lilla trädgårdsparadis, han behöver få se något vackert efter att bara vistas nere i en grop större delarna av dagen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.