Söndagsro

Äntligen, vaknar och det är sol och vindstilla! Väderprognosen säger att det ska bli regn i eftermiddag men nu gäller det att ta vara på dagen. Jag har planen för vad jag ska göra rent praktiskt klart för mig. Igår göt jag en sockel på ena sidan om den nya rabatten framför muren och idag ska jag fortsätta med att förbereda för själva rabatten. Det är inte lätt när man inte kan gräva en rabatt utan måste skapa det mesta av den ovan jord. Sedan funderar jag på att be Livskamraten åka med till Sussis Butik i Njurunda, jag vill så gärna att han ska se den fina trädgården.

Eftermiddag

Inget besök till Sussis Butik för den är stängd idag. Ingen rabatt heller, men väl gjutning av den andra sockeln framför muren.
mms_img705881Idag kände jag verkligen att jag inte är någon murare men kanske, en murarhantlangare. Jag började helt enkelt med att göra formen till den raka delen av formen. Lätt som en plätt, jag spegelvände helt enkelt formen som Livskamraten gjorde till den första sockeln. Men sedan, vinklar, vinklar, vinklar………. Som framtrollad ur tomma intet dök Livskamraten upp från brunnen och tog itu med att sätta ihop alla vinklar och göra den nya formen. Sedan fanns han där medan jag blandade cement, sand och vatten; han lade i armering, han stöttade upp formen där det behövdes, helt enkelt så gjorde han själva det ”riktiga” murararbetet medan jag bara hantlangade.

Hade ”Arga Snickaren” varit här så var detta tillfället då han skulle tagit Livskamraten åt sidan och pratat med honom om att låta mig vara delaktig och att inte ta över mitt arbete. För min del så kändes det helt riktigt, jag klarar inte allt på egen hand. Har man suttit vid ett skrivbord de senaste 30 åren av ens arbetsliv så är det bara så. Man kan inte allt här i världen.

Nöjd är jag i alla fall, det ser rent och fint ut och kommer att bli snyggt med den höga sockeln. Kanske ska jag ställa dit några terrakottakrukor? ett fågelbad? Möjligheterna är många. Något som inte blev bra är att jag stänkte massor med murbruk på min fina hibiscus. Men denna sommar kan man väl räkna med att regnet kommer och spolar bort allt.

Nu har jag diskat bort efter gårdagens kaffefrämmande och gjort ren Jockes bur så nu kan söndagsfriden sänka sig…….. Ha en skön söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.