Elände, elände och elände?

Elände 1

Läser om bloggaren Marjas elände med ficktjuvar och dåligt bemötande hos banken. För ett par veckor sedan när jag och mina Öjen-tanter skulle på utflykt så hämtade jag ut pengar vid Njurundabommen. Eller hämtade och hämtade, automaten talade om att jag kunde ta ut mina pengar men att jag inte skulle få ett kvitto. Inte sjutton kom det ut några pengar inte. Där stod jag och väntade, öppnade luckan, kände efter, väntade men ingenting. Gjorde om försöket och fick då beskedet att jag inte hade några pengar att ta ut på det kontot. Vad? Jag ville inte göra något mer försök utan åkte till en annan automat och tog ut pengar på ett annat kort. Det gick bra.

Väl hemma kollade jag kontot och visst, ett uttag på 1000,- fanns registrerat på Njurundabommen. Jag ringde bankjouren och de bad mig kontakta mitt lokala bankkontor på måndag. Det gjorde jag och blev bemött väldigt vänligt och fick en blankett att skriva ut och skicka in till kontoret. Jag har ingen skrivare i stugan så jag fick gå till lokala banken i Kvissleby som ordnade allt. Även det mycket vänligt bemötande, så ska det vara.

Framför mig på banken stod en liten gumma. Hon nådde nästan inte upp till kanten på skrivmöbeln och när hon skulle skriva under ett dokument så sade hon: har ni haft så här hög skrivmöbel tidigare, jag ser inte att skriva under papperet. -Oj då, sade expediten. Nej, det är jag som är lång, och så tryckte hon på knappen och sänkte ned skivan. Rätt kul faktiskt.

Elände 2

Så läser jag om betongpelaren på Sundsvallsbron som rasat. Där har vi eländes elände. Den är en av de broar jag kan åka över utan att tycka att det är obehagligt, men nu…….. Ska jag åka genom stan nästa gång kanske. Mögel i betongen och pelare som rasar, känns inte bra detta.

Elände 3

En annan sak som inte känns bra är dessa ormar som tydligen släpps ut i det fria, alternativt rymmer från sina ägare. Pyton är vad det är! Det räcker så bra med våra lokala snokar, huggormar och kopparödlor.

Slut på elände

Nu väntar vi på sotaren, sedan blir det till att åka och fylla på kylskåpet. Gästerna som är på väg förväntar sig mellis i eftermiddag och det har vi inte hemma. Ska passa på att åka in till biblioteket också och låna några barnböcker. Det brukar bli farmor som ska lägga sig en stund med de små när de är här och då är det lika bra att ha en bok som jag också tycker är rolig att läsa. Så självisk är jag!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.