Mera byggnationer

I morse när vi satt och morgonfikade (det vill säga, jag morgonfikade och Livskamraten som varit uppe sedan 05.00 fikade) så var han jätteglad över att äntligen fått bukt med den stora stenen nere i brunnen. Nu är han nere på 3 meters djup och det börjar bli lerigare och lerigare, alltså fuktigare och fuktigare. Slagrutemännen påstod att vattnet finns 3,5 meter ned så det är kanske inte så mycket kvar att gräva nu. Hipp, hipp, hurra!

Själv började jag fundera över den öppna framsidan på förrådet och när vi pratade om det så tyckte Livskamraten att jag kunde väl börja och bygga en vägg! Jag, bygga en vägg alldeles själv! Javisst, tyckte han, vi har ju ett gammalt fönster som du kan använda om du vill.

Mentalt så kavlade jag upp ärmarna, spottade i backen, hissade upp byxorna och bestämde; yes nu ska här byggas.

Vi tar det väl från början; så här ser det ut, detta är mitt lilla hörn i förrådet där det är meningen att jag ska ha mina blomsterredskap, gjutformar med mera. Hörnet har utvecklats till ett riktigt skräphörn, vem har gjort det?
mms_img412731

Grunden är början till allt, lecablock på sand får fungera som grunden till denna lilla vägg.
mms_img412741

Sedan gör jag kanske saker i annan ordning än vad en ”riktig” byggare skulle göra, sätter upp regeln mot väggen och skruvar fast fönstret direkt utan att ha reglat färdigt. Här hänger fönstret bara bra.
mms_img412721

 

Därefter reglar jag slutet på väggen och kortlingar samt hittar en bit målad vildmarkspanel som passar utmärkt som fönsterbänk. Se där, allt kommer till användning.
mms_img412711

Ja, då var den lilla väggbiten klar med panel på utsidan, målad en gång. I morgon blir det fönstret som ska få lite ny färg.
mms_img412691

Till råga på allt har jag städat upp i mitt hörn och satt upp en hylla att förvara mina gjutformar på. Jag har haft lite dåligt samvete över hur jag har handskats med dem, men nu ligger de skyddat och bra. Nu är tanken att jag ska göra likadan liten väggbit på andra sidan där Livskamraten har sitt arbetshörn. Sedan får vi fundera över hur vi ska göra med mittenbiten, dubbeldörr kanske.

Men först ska det bli mera ”främmande”, stora barnbarn som kommer med tåget. Då ska vi bland annat fira en 18-årsdag, hur roligt blir inte det?

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.