Söndagen dagen efter

Idag är det söndag. Igår kväll var vi alltså bjudna på restaurang; varmrätt, kaffe och efterrätt, av en god vän. Milda makter, att bjuda 15 personer på detta vis, det är väl ändå fantastiskt? Det mest fantastiska ändå är att vi har så trevligt tillsammans, maten smakade så underbart gott och stämningen var så hög att vi inte märkte att övriga gäster lämnat restaurangen och att personalen höll på att städa bort……

Idag strålar solen fast man känner i luften att hösten är här.

mms_img308951Är detta årets sista Flammentanz? Tacksam för den i alla fall.

mms_img308931Pelargonerna är som vackrast nu.

mms_img308941Vi väntar otåligt på att druvorna ska börja bli blåa. Hoppas, hoppas, hoppas att de hinner mogna.

mms_img308961Dubbeldörrarna till förrådet är under tillverkning. Vi kommer inte att kunna sätta dem på plats idag för vi har bara högergångerjärn.
Men imorgon kanske?

Börjar det bli dags att åka hemöver några dagar? Vi skulle behöva träffa våra kära och höststäda lite ute på gården. Men det börjar bli spännande med brunnen nu. Det blir lerigare och lerigare och Livskamraten tror att det är sista stenen som han måste ”snigelspränga” nu. Ska vi verkligen få vatten året om? Jag längtar!
Ett företag har förvarnat om att de vill starta en rötslamsanläggning några kilometer bort. Informationen om det kom med väldigt kort tid för att komma med synpunkter, men arbetet med att protestera är på gång.

Vi har absolut rent vatten i vår sjö och vi vill lämna den i det skicket åt generationer som kommer efter oss.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.