Lite grå dag

20150912_102230

Sjön ser nästan spöklik ut, dimman ligger som en slöja över vattnet och trollar bort skillnaden mellan vatten och himmel. Kortet är taget med min nya telefon som hämtades i Birsta igår. Jag hade beställt telefonen genom Internet och trodde att det bara var att ange kontrollnumret på leveransen och kanske legitimation, men icke. Det tog lång tid och krävdes en mängd knappande på datorn och tre-fyra besök in på lagret. Men slutet blev i alla fall att jag åkte hem med min nya telefon och en del av gårdagskvällen ägnades åt att prova alla finesser. Man måste ju lära sig de nya apparaterna.

Mitt i allt knappande på telefonen dök grannarna upp. De har bokat resa till Turkiet, men nu hade resebyrån hört av sig och avrådde från att resa dit. Vi tröstade dem med en god och kall G&T och rådde dem att åka till Dubai istället. Lite dyrare kanske, men varmt och lugnt än så länge i alla fall.

I morse satte jag upp bitar av OSB-skivor som vi hade kvar på ena hörnet i vedförrådet, vitmålade väggen och satte upp en hylla som ska användas för alla laddare som behövs när man jobbar.
20150912_160222

Det var inte tänkt att klä in några väggar överhuvudtaget när förrådet byggdes så det är inte lätt att få alla bitar att passa. Men jag är nöjd och nertill på väggen ska jag (eller Livskamraten) göra ett hyllplan på metallben där man kan ställa från sig lite större, tyngre saker.

20150912_160251Jag har också lyckats göra två kortväggar på bakre delen av förrådet. Dörröppningen är 1,20 bred för vi har betongblandaren stående där bakom och den måste man ju kunna ta genom förrådet. När jag gjorde denna lilla väggbit så hittade jag en bit plexiglas så då gjorde jag ett fönster där. Ett litet oansenligt fönster blir det men det är märkligt vad folk är observanta. Vi har redan fått positiva kommentarer från förbipasserande som lagt märke till den lilla öppningen. Märkligt att de ser det fast förrådet ligger så undangömt.

Jag tror att Livskamratens förkylning är på väg att hoppa över till mig så nu ska jag lägga mig en stund på soffan innan det blir dags att sätta på ugnen; ytterfilé och pommes frites med vitlökssmör får bli dagens middag. Vi hade tänkt hämta mat från Flavor, den fina restaurangen i Njurundabommen men de hade ändrat öppettider så det var stängt när vi var förbi.

Önskar er en härlig helg, koppla av och njut av er själva och er nära och kära!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag gillar bilden med dimman! Finstämd gråhet.
    Du är verkligen duktig på att bygga… och kreativ! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.