Skördetid, hösttid

Tog en filosofisk promenad igår, tittade noggrant på allt omkring mig, njöt av tystnaden och lugnet. Vilken förmån detta att få känna sig fri och ledig i Guds fria natur. Så mycket att vara tacksam för.

Bara detta att jag kan få tänka bara på mig själv, promenera när jag vill, sätta mig och läsa en stund precis när jag vill, gå och hälsa på goda vänner (ja då måste jag förstås hålla mig inom artighetens gränser). Vad jag saknar när vi pendlar så här mellan två ställen är möjligheten att gå med i en studiecirkel. Det vore perfekt att få plugga ett främmande språk nu när man är ledig.

Jag kan också lägga mig och slumra när jag vill och för tillfället är det alternativet mycket lockande. Jag har fått höja medicindosen för blodtrycket och den dubbleringen har slagit ut mig ordentligt. Men det ska väl bara hålla i sig i några dagar hoppas jag.

Vindruvorna har skördats så ikväll bli det ett glas rödvin med ost, kex och egna, små vindruvor, kul.
skörd2015

Något av allt som jag gick och betraktade på min promenad. En lysande glad liten clown-svamp, rolig att titta på men inte att äta….
20151009_102746

 

En liten förfallen lada, jag önskar så att jag kunde ta del av dessa historia. Den har säkert mycket att berätta…..
20151009_101238Det är hit som bävern simmar varje dag. Vi har sett honom här en gång, men jag undrar om han simmar ändå längre bort för man ser inga spår av hans dagliga arbete.

20151009_101750

Alldeles bredvid finns vår fina badplats. Vilken tur vi har som får använda den, privat, inte kommunal men med bryggor och grillplats.
20151009_102556

Njut av helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.