Som vanligt

Nu känns allt som vanligt. Livskamraten är i källaren och förbereder för att sätta ned de två första brunnsringarna. Milda makter vilket arbete han utför.
källare1 källare2

När han jobbar så känner jag att jag också måste göra något praktiskt. Alltså började jag arbetet med att tillverka en slags skoskrapa att gräva ned i backen framför entrén. Först kapade jag gummibitar, 80 cm långa och 5,5 höga och det var inte lätt kan jag säga. Gummi är tungt att skära i. Jag gjorde 8 stycken, sedan gav jag upp för dagen. Så har jag kapat till ramverket och ribborna som ska vara mellan gummilisterna.

Därefter var det bara att skruva, ramlist, ribba, gummi. Jag satte 7 gummilister och sedan en mellanramlist (se där, kanske hittade jag ett nytt ord) och då är halva skoskrapan gjord.
Sko2 sko1

Imorgon ska jag göra andra halvan och sedan är det bara att sätta ihop ramen. Kanske inte så vackert men jag tror att det blir effektivt att torka av skorna på.

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag fattar inte att Livskamraten grävt en brunn alldeles själv. Det är ju ett storverk. Och du är så iderik och kreativ och räknar ut hur du ska göra dina projekt. Jag är imponerad!
    Kram!

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Jag är full av beundran inför era stora projekt . Är det en hel källare där livskamraten håller på , eller vad .?
    Och du , som sätter till med en fotskrapa …. Vad ska ni bli när ni blir stora ?!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Vi blir nog aldrig stora…….. Knutte (som byggde huset) grävde ut källaren efter sin 70-årsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.