Snyggo? Fining?

Något som man stöter på när man är inne på Facebook är människor som uppdaterat sin profilbild, vanligen då med ett foto på sig själv. Jättefina bilder, men vad som förvånar mig lite är kommentarerna: snyggo, fining, power girl (kommentarerna är oftast riktade mot personer av kvinnligt kön), snygging, pingla, babe plus en massa andra ord som jag inte kommer ihåg just nu. Vad har hänt? Har vi blivit så mycket mer frikostiga med positiva benämningar på varandra.

Säger vi dessa saker även när vi möts ute i vardagen; – hej, snyggo, så fin du är i håret idag. – hej, pinglan, är du på väg på Konsum?

Gäller det bara positiva uttryck avseende utseendet på kvinnor, tjejer, flickor eller har vi blivit duktigare på att berömma varandra även för egenskaper /talanger/ förmågor. – så duktig du är på att hålla igång och motionera. – hej, jag hoppades att jag skulle träffa dig, jag blir alltid så glad av ditt positiva sätt. Jag tvivlar på det faktiskt.

Killar som lägger ut uppdaterade profilbilder får oftast inte likartade kommentarer, något enstaka ”snygging” men ofta är det kommentarer med en liten lustig knorr (eller olustig).

Idag har jag slipat den hoplimmade hyllskivan till hatthyllan
20151015_093756

Nu väntar jag bara på att Livskamraten ska komma tillbaka från byggaffären så jag kan måla skivan. Det ska bli roligt att få sätta upp den.

Livskamraten har hamnat i en liten kris; han har slut på pelletspåsar. Dessa användbara små påsar som han använder för att lasta sanden från brunnen i. Nu när han kommit så nära vattnet så har påsarna tagit slut. Katastrof! Därför har han åkt till byggaffären för att se om de känner till någon som har pelletspåsar att avvara. Ja, kriser kan vara av allehanda slag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.