I kö

Plats 60
Idag satt jag i bilen när dottern ringde. Hon befinner sig utomlands i ett EU-land, men är långt söderut uppe i bergen och där fungerar inte allt som det ska. Till exempel Internet. Hon hade problem med en banköverföring, fick inte ut några pengar på bankomaten plus att Internet inte fungerade så hon klättrade nästan på väggarna.

Plats 45
Lägg till att de tillbringat julen hos makens släktingar, 8 personer inklämda i ett rum och utan dusch, så kan man förstå att hysterin ligger på lur. Nu hade de åkt till en annan släkting uppe i bergen och tagit in på hotell för att äntligen få duscha. Det visade sig att duschen strilade med kanske 3 strålar i sakta mak så det var mindre roligt. Nu var hon lovad att få duscha i släktingens nyrenoverade, flotta badrum. Gissa vad, elementet började spruta ut kokhett, svart vatten så nu låg värdarna och skurade golv och då passade hon på att ringa mig.

Plats 42
Jag satt i bilen på E4, men tog via Internet reda på bankens servicenummer och gav det till dottern.

Plats 38
Efter en stund ringde hon åter upp, ännu mer hysterisk. Varje gång hon ringde så kom en utländsk telefonist in och sade något. OK, sade jag. – Då ringer jag till banken och ber att de ska ringa dig. Sagt och gjort, jag ringde och killen var jätterar och ringde upp min dotter och han kunde avhjälpa hennes problem.

Plats 35
Nu sitter jag i telefon, i kö. Jag var på 60 plats när jag ringde och nu är det alltså nr 35. Det går framåt, om än i sakta mak. Anledningen till denna telefonkö är att vi skaffade Viasat i höstas. Först ett antal frimånader, provmånader, som sedan skulle övergå i ett abonnemang för 255 kr. Nu har vi fått första fakturan och den är på 655,- och ett helt annat abonnemang. Därav denna väntan. Telefonen ligger bredvid datorn med högtalarfunktionen på så där får den ligga och ringa medan jag bloggar.

Plats 33
Jag har också ringt ett annat telefonsamtal och det blev ett trevligt utfall. Vi fick slut på surf så jag ringde Telenor och ville fylla på lite surf till månadens slut.

– Men oj, sa killen. Du har ett gammalt abonnemang. Vad sägs om att förnya det, då får du dubbelt så mycket surf till halva kostnaden, det är väl bättre? Sen ser jag att du betalar för papperskopia, 45:- i månaden. Det är väl onödigt då du har autogiro. Jag tar bort fakturakostnaden, avslutar ditt gamla abonnemang, ger dig det nya från och med idag till halva kostnaden. Det kan ta en stund innan du får tillgång till den dubbla surfen så därför bjuder jag på 1GB om du vill surfa direkt.

Plats 30
Va??? Jag trodde inte mina öron och blev tvungen att repetera allt killen sagt för att höra att jag verkligen förstått honom rätt. Det hade jag och sedan frågade han om jag var nöjd och önskade mig en God Jul! Tomtar finns, inte bara på julafton utan även på Telenor tydligen.

Plats 24. Vi besvarar ditt samtal så fort som möjligt. Nu börjar det kännas tungt att vänta. Avslutar bloggandet och läser tidningen på datorn en stund istället.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.