Våld mot kvinnor – politik?

Jag kan inte släppa detta med män? / unga killar som omringar unga kvinnor och tafsar på dem. Obehagskänslan går inte över. Snarare ökar den efter att ha sett en intervju med fyra unga flickor där den ena talar om hur obehagligt detta är och den andra säger: -det är så samhället är. Man vänjer sig………

H-vete!!! Finns det unga flickor som tror att detta är normalt, att man får finna sig i det? Det är absolut inget normalt, det är ett synnerligen rått beteende. Har man velat dölja sådant för att inte ”stärka stödet till SD eftersom det talats mest om invandrare”? Här handlar det inte om politik, här handlar det om något fullkomligt vidrigt; nämligen våld mot kvinnor!

Polisen har sitt ansvar – sätta stopp för sextrakasserier och tafsande.

Politiker har sitt ansvar – sätta in resurser för att freda halva Sveriges befolkning, lära medborgarna vilka regler som gäller i landet, oavsett vilken etnicitet dessa män har. Det är inte bara utländska killar som ställer till det. Även svenskar beter sig på liknande sätt.

Det bär mig emot att använda ordet ”man, män” i detta sammanhang. Det är inga män som gör sådana saker. En man uppskattar,samarbetar med, stöttar, skojar med kvinnor, kort sagt, beter sig som en människa mot andra människor.

 

En stor stjärna har slocknat:
David Bowie

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Detta får mig också att må illa. Kan inte låta bli att tänka att de flesta poliser är män och kanske har en attityd att lite tafsande inte är så farligt. Att tjejerna överdriver och egentligen borde känna sig smickrade. Sen är det ju skrämmande att tjejerna också gett upp och tar offerrollen. Nej huu, dessa spolingar måste lära sig respekt!
    Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag fasar för dem som växer upp i detta klimat och bara accepterar vad som händer. Kram

  2. Britta Johansson

    Fast det är pojkar och män som gör det – fast en speciell sort av pojkar/män som inte känner någon respekt för kvinnor, vilket är oroväckande. Det borde bli tydligare signaler i samhället om vad som inte är acceptabelt. Elisabeth Massi Fritz, denna kloka kvinna, tycker att män behöver en ny uppförandekod och jag kan inte annat än hålla med. Det känns som om utvecklingen i samhället går åt fel håll…
    Grupp 8 – vars är ni?
    För övrigt: kram från en medsyster:-)

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Så är det Britta. Jag efterlyser också Grupp 8, nu utökat med alla kloka män som finns. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.