Nostalgi

Det är märkligt hur vissa ljud, eller dofter, kan locka fram barndomsminnen. Jag sitter framför datorn, har läst tidningarna, Facebook och min mejl. Livskamraten sitter i rummet intill och ser på skidåkning. Helt plötsligt är jag förflyttad till mitt ungdomsrum, mitt blåa rum, sitter vid skrivbordet och sysslar med något. Från vardagsrummet hörs ljud, är det Plex Pettersson som kommenterar, då vet jag att pappa sitter och tittar på skidåkning. Från köket kan jag i mitt inre öra höra mamma ropa: -är det svensken nu?

Svarar pappa -ja, så vet jag att hon släpper allt hon har för händerna och rusar in för att se svensken åka. Troligen svävar en doft av söndagssteken med henne, hennes goda stek som formligen smälte i munnen. Eller kanske bakade hon för att ha något gott till eftermiddagskaffet.

Var det en doft av kakor så visste jag att syrran och Lars skulle komma och fika med oss. Så roligt vi brukade ha, sittande vid det runda matsalsbordet, pratandes om allt mellan himmel och jord. Hur gott om tid som helst, om det inte blev dags för 2:a åket förstås. Då blev det till att ta med fikat till TV-hörnan och klämma ihop sig där. Jag oftast på golvet.

Så märkligt, helt plötsligt upplever jag allt detta igen…… bara för bakgrundsljudet jag hör……. för ett ögonblick kändes det som att minnet var nuet…….
tack för den upplevelsen. Jag saknar er alla!

garden-339236__180

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Underbar beskrivning! För mig är det också dofter som kan trigga i gång minnen…
    Ha en fin söndag! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.